Scut în jurul premierului Cîțu la Satu Mare pentru abaterea atenției de la problemele reale

• publicat la: 12 mai 2021
Scut în jurul premierului Cîțu la Satu Mare pentru abaterea atenției de la problemele reale

Au bătut toate tobele la sosirea premierului Cîțu la Satu Mare. Toți oficialii județului și municipiului, trași la costum și cravată, s-au aplecat în fața primului ministru îmbrăcat lejer, în clasicul sacou, blugi și adidașii de care nu se desparte. Poate presimțea că va fi rost de  o miuță pe undeva și ocazia  nu a întârziat să apară la  Liceul Ortodox. De acum putem spune că evazionistul Kovacs are pereche în ce privește ținuta vestimentară, și-a pierdut exclusivitatea. Dacă urmăriți imaginile, nici primarul Kereskenyi nu a purtat eșarfa de primar deci a fost prezent doar în calitate de cetățean pe lângă soborul oficialităților.

Să nu care cumva să credeți că premierul a venit pentru a da piept cu problemele reale din județ. Îl interesează prea puțin situația existentă. Drept dovadă, nu s-a spus  niciun cuvânt despre neplata terenurilor expropriate dar s-a făcut plimbarea protocolară pe șantierul variantei de ocolire.

Instituția Prefectului a anunțat înainte cu o zi că vor avea loc declarații de presă la ora 14,50 iar redacțiile care vor să participe să transmită numele celor prezenți. Nu a fost să fie. După trei ore a fost anulată întrevederea cu presa. Dacă cineva punea întrebări incomode? Ni s-a comunicat că rămân valabile doar punctele din program legate de vizita la șantier și la centrul de vaccinare de la Liceul Ortodox.

La centrul de vaccinare a răspuns la câteva întrebări, majoritatea despre probleme de interes general și nu local.

O singură întrebare a fost  mai incomodă, legată de problemele de la ITM Satu Mare iar reacția a fost una deosebit de interesantă ca să nu spunem hilară având în vedere câte derapaje majore există doar în județul Satu Mare în mandatul său….,,în mandatul meu nu tolerez astfel de derapaje…voi cere demisia dacă se va dovedi…vom lua măsuri,,.

Cum putem crede că va lua măsuri dacă primul ministru a venit  în județul Satu Mare și a stat cot la cot cu conducerea Inspectoratului Școlar Județean fără să știe că în municipiul Carei nu s-au aprobat clase de studiu pentru meseria de ,,ospătar,, în limba română ci doar 3  în limba maghiară? Copiii românilor din Carei nu au drept de studiu în limba maternă pentru orice specializare de la clasele de meserii?

Cu alte cuvinte a venit cu temele nefăcute dar cu adidașii potriviți pentru câteva pase cu mingea. S-a lăsat dus pe  unde au vrut mai marii județului care au evitat zona Carei. Poate  nu vroiau să se vadă că plăcile de pe Primăria Carei nu au nimic oficial, niciun însemn statal.

Careienii l-au așteptat totuși pe premier dar acesta a ales să meargă la Medieșul Aurit, acolo unde poate comunica cu orice angajat din fabrică. Și la Carei sunt oameni primitori, ospitalieri, care știu să primească orice vizitator, dovadă numeroasele vizite ale oficialilor din Ungaria desfășurate fără niciun incident. Chiar ministrul Agriculturii din Ungaria îndemna fermierii să se alăture asociației din județ pentru a beneficia de avantaje.

În România  în schimb, actuala guvernare PNL-UDMR-USR a dat liber la vânzarea pământului țării.

Chiar nu putem crede că primul ministru a venit la Satu Mare doar pentru a vizita stadiul lucrărilor de la un șantier banal și a verifica stadiul vaccinărilor.

https://www.buletindecarei.ro/2021/05/consiliul-judetean-satu-mare-are-vicii-dar-nu-are-vici.html

Domnule prim ministru Cîțu, pe când și clase cu predare în limba română la Carei pentru meseria de ospătar?

Buletin de Carei

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu