Sediu provizoriu pentru Detașamentul de Pompieri Carei

• publicat la: 25 mai 2021
Sediu provizoriu pentru Detașamentul de Pompieri Carei

Detașamentul de Pompieri Carei, situat pe strada Independenței nr. 28, va avea un sediu nou grație  unui proiect finanțat de Banca Mondială și Guvernul României.

În cadrul acestui proiect se vor desfășura lucrări de demolare și reconstrucție a sediului Detașamentului de Pompieri Carei.

Clădirile care găzduiesc unitatea de pompieri se află într-o stare avansată de degradare, oferind standarde de lucru scăzute pentru membrii personalului care operează în clădire.
Unitatea are aproximativ 100 de angajati care desfășoară activități de stingere a incendiilor și salvare de urgență.
Dar până la finalizarea lucrărilor de reconstrucție e nevoie de  un sediu intermediar.
Locația luată în discuție ca sediu provizoriu pentru Detașamentul de Pompieri Carei se află pe calea Mihai Viteazul, la ieșire din oraș, în clădirile fostei societăți RubinKing. Aici a funcționat mai demult complexul de  in și cânepă. Urmare a  unor  inginerii financiare, orașul nostru a pierdut  multe hectare de teren iar actorii au avut de dat socoteală în cadrul unui proces cu Ministerul Agriculturii. Dar politicul e mereu mai tare decât dreapta judecată.
Rămâne de văzut care va fi nivelul chiriei cerute de acționarii de la Oradea a fostului RubinKing. Mai ales că este vorba de o activitate în folosul direct al comunității locale.
.
.
Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu