Slujbă de pomenire pentru eroul necunoscut de la Cean

• publicat la: 21 mai 2021
Slujbă de pomenire pentru eroul necunoscut de la Cean

Românii nu uită să își comemoreze eroii, chiar și pe cei necunoscuți. La mormântul unui erou necunoscut situat la ieșirea din localitatea Cean, comuna Săuca, pe partea dreaptă a drumului județean DJ 191 Tășnad – Marghita, au avut loc astăzi manifestări de amploare ce au avut ca scop cinstirea memoriei eroului pentru jertfa supremă întru apărarea patriei.

Acțiunea face parte dintr-un proiect amplu inițiat în cursul anului trecut, ”Comemorarea Eroilor Neamului”, ce constă în organizarea de activități de comemorare a eroilor de război la locațiile din județ unde sunt înmormântați aceștia, în fiecare an, la date prestabilite. Autorii sunt conducerile asociațiilor județene ale cadrelor militare în rezervă și retragere din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și din Serviciul Român de Informații.

Mormântul se află la granița județelor Satu Mare și Bihor și a fost recent reabilitat. Manifestarea a fost condusă de către  colonel(r) Iosif Pordea. Un sobor de preoți a  săvârșit  un parastas în memoria eroului necunoscut căzut pe câmpul de luptă în octombrie 1944.

Au depus  coroane de flori consilierul Florin Găzdac de la Prefectura Satu Mare, vicepreședintele Valer Beșeni de la Consiliul Județean, Ioan Moldovan de la Direcția județeană de Cultură, primarii din localitățile Săuca, Santău și Boianu Mare.

.

Potrivit datinilor românești, manifestarea s-a încheiat cu o agapă frățească în mijlocul naturii primitoare.

Veșnica lui pomenire!

GALERIE FOTO

Buletin de Carei

Lasati un comentariu