Comemorare Mihai Eminescu la Carei

• publicat la: 15 iunie 2021
Comemorare Mihai Eminescu la Carei

,,La zidirea soarelui se ştie,
Cerul a muncit o veşnicie,
Noi, muncim întocmai, ne-am ales cu,
Ne-am ales cu domnul Eminescu,
Domnul cel de pasăre măiastră,
Domnul cel de nemurirea noastră
Eminescu,, –  Ion Si Doina Aldea – Teodorovici

Asociațiunea ASTRA Despărțământul ,,Aurel Coza,, Carei a organizat astăzi, 15 iunie 2021, comemorarea poetului național Mihai Eminescu, românul nostru absolut, în fața bustului ridicat în 14 octombrie 2017. Au fost  prezenți elevi de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu, Liceul Teoretic, Școala Gimnazială nr.1, Direcția Județeană de Cultură Satu Mare, Direcția de Cultură Carei, iubitori ai nepieritorului Mihai Eminescu. Rugăciunea de pomenire  nu a mai avut loc deoarece protopopul de Carei a declinat invitația ASTRA Carei motivând că e zi de salarii în protopopiat.

Manifestările au început cu intonarea  Imnului de Stat după care au urmat alocuțiuni ale președintei ASTRA Carei, ing.Daniela Ciută, directorului Danciu Zamfir de la Direcția Județeană de Cultură Satu Mare, directorului Bogdan Georgescu de la Direcția de Cultură Carei.

A urmat apoi depunerea jerbelor de flori din partea tuturor celor prezenți.

GALERIE FOTO

Și pentru că nu e român care o dată în viață nu a recitat  versuri de Mihai Eminescu, nici cei prezenți nu s-au dat în lături de a recita din lirica eminesciană.

Mara Țineghe a venit tocmai din Lucăceni la bustul lui Mihai Eminescu din Carei. Este  o prezență constantă la activitățile românești și de această dată a recitat ,,La mijloc de codru…,,.

Eleve de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu și de la Școala Gimnazială nr.1  au dat glas poeziilor eminesciene. Lor li s-au alăturat prof.Carmen Dindelegan, Adrian Ștefănuți de la Direcția de Cultură, Ana-Maria Cozma din Marna Nouă.

Un moment  muzical a încheiat frumoasa manifestare de la bustul lui Mihai Eminescu din Carei.

Veșnica Pomenire din neam în neam a  lui Mihai Eminescu!

Buletin de Carei

 

 

 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu