Consilierii au votat Loc de Joacă pentru copiii din Ianculești. Nu grădiniță, nu școală, nu Cămin Cultural

• publicat la: 17 iunie 2021
Consilierii au votat Loc de Joacă pentru copiii din Ianculești. Nu grădiniță, nu școală, nu Cămin Cultural

Ședința de îndată de la Consiliul local Carei a fost una deosebit de expeditivă. În 10 minute s-au votat 8 proiecte de hotărâri, pe bandă rulantă, fără ca vreun consilier să intervină. Primarul evazionist a lipsit, la  fel și finul său angajat ca  și consilier personal pentru a-i semnala, pe bani publici evident, aspectele critice din presă. Consilierii au fost convocați în Sala Festivă fără niciun simbol cultural românesc ci doar cu simbolistică maghiară.

Președintele de ședință a dat citire rând pe rând proiectelor aflate pe Ordinea de Zi după care a cerut avizul comisiilor de specialitate și votul consilierilor. Ședința  nu a fost filmată.

Unul dintre proiectele aprobate a fost cel al amenajării unui loc de joacă în satul românesc Ianculești ce aparține de UAT Carei.

Președintele de ședință Bianca Șorian de la PSD Carei a motivat inițierea acestui proiect datorită creșterii numărului de copiii din sat. Culmea! În satul în care numărul de copii este în creștere s-a demolat școala din temelii și nu se solicită aprobarea unei grădinițe! Copiii din Ianculești sunt nevoiți să facă naveta la grădinițele din Carei unde de asemenea sunt nevoiți să învețe și limba minoritarilor.

De multe ori părinții trebuie să se descurce cum pot pentru transportul copiilor la grădiniță. La fel și în cazul elevilor de la școală. Pentru că nu toți frecventează aceeași școală, de la aceleași ore.

Tot în satul Ianculești este lăsat în paragină Căminul Cultural fără ca cineva să inițieze un proiect de reabilitare.

https://www.buletindecarei.ro/2020/01/sat-frumos-oameni-harnici-lasati-fara-camin-cultural-si-scoala.html

Ultimul delegat sătesc care a solicitat aprobare pentru reabilitare Cămin Cultural a fost Ciprian Chiorean. El a fost  ultimul delegat sătesc ales prin vot democratic. Din anul 2017 , satul Ianculești nu mai are delegat sătesc iar Primăria Carei nu a binevoit să organizeze alegeri democratice așa cum prevede legea. Evazionistul Kovacs nu a găsit nicio persoană dispusă să îi execute doleanțele.

Satul Ianculești nu are asigurat Dispensar, niciun medic nu acordă asistență medicală pentru locuitorii care nu se pot deplasa la oraș, nu are transport în comun asigurat dar figurează în prima zonă de impozitare alături de strada 1 Decembrie 1918 din Carei. Satul Ianculești este satul în care Parohia Ortodoxă a cedat terenul cimitirului și cel din jur  Primăriei Carei. Preotul care a contestat în instanță preluarea terenului a fost pensionat și înlocuit  cu unul care  nu se împotrivește deciziilor conducerii exclusiv UDMR ale Primăriei Carei.

 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu