Consilierul primarului UDMR din Carei și aversiunea față de ASTRA Carei

• publicat la: 16 iunie 2021
Consilierul primarului UDMR din Carei și aversiunea față de ASTRA Carei

Numeroasele comentarii elogioase la adresa organizării de către ASTRA Carei a comemorării românului absolut Mihai Eminescu au creat un disconfort profund conducerii exclusiv UDMR a Primăriei Carei. La 160 de ani de la înființarea sa, asociațiunea  ASTRA deranjează până la paroxism dușmanii neamului românesc. Dacă ASTRA a făcut față asupritorilor din imperiul austro-ungar atâta amar de vreme, cum crede cineva că nu vom face față acum unor frustrați?

O manifestare identitară românească la Carei, orașul unde românii nu au reprezentant la nivel de conducere a orașului, a declanșat un adevărat viespar în rândul grupurilor vădit antiromânești. La Carei, orice român cu inițiativă și atitudine este supus linșajului mediatic pentru a se transmite un semnal că nu se dorește  o comunitate românească unită la granița de nord-vest.

Ținut în lesă de prea mult timp, consilierul personal al primarului evazionist Kovacs răbufnește și fabrică informații în cel mai pur stil securist despre comemorarea lui Mihai Eminescu de la Carei. Comunicatul postat de Direcția de Cultură Carei este forfecat după tipicul săsist.

Acesta e comunicatul Direcției de Cultură Carei:

Mai jos găsiți materialul cu specific securist postat de consilierul primarului UDMR pe blogul său personal, Opinie de Carei, material din care s-a eliminat cine a fost organizatorul manifestării comemorative a românului absolut Mihai Eminescu:

Evident că nimeni din cadrul conducerii Primăriei Carei nu a luat parte la manifestarea comemorativă din data de 15 iunie 2021 așa cum nu au participat  nici la dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu din data de 14 octombrie 2017.

Am organizat ca  în fiecare an manifestarea de la bustul lui Mihai Eminescu. M-am zbătut ani de zile și nu am cedat până nu am obținut aprobarea amplasării bustului voievodului limbii române la Carei. Chiar dacă consilierii majoritari ai UDMR au votat împotrivă timp de 2 ani iar consiliera  Venig spunea că Eminescu nu și-a adus contribuția la cultura locală. Nu am abandonat proiectul așa cum nu am abandonat nici amplasarea Monumentului Refugiaților și Expulzaților din 1940, monument care a fost dezvelit în 17 iunie 2018 într-un loc decent  și nu în locul oferit  în bătaie de joc de Primăria Carei.

Aversiunea împotriva simbolurilor românești la Primăria Carei atinge, cum am spus, paroxismul. Un analfabet funcțional fără nicio realizare pe plan profesional dar plătit din bani publici aruncă cu zoaie  în cei care organizează activități identitare românești la Carei.

Aceasta e politica promovată pe bani publici de conducerea exclusiv UDMR a municipiului Carei!

De inducere a fricii de a participa la manifestări identitare românești, de a te manifesta ca român, de a-ți exprima sentimentele față de neamul tău.

Taie-le rădăcinile, acoperă-le cerul, distruge-le traditiile, dezbină-i, fă-i să se rusineze de ceea ce sunt!
Astfel, nu va trebui să lupti pentru a-i cuceri, pentru că, speriati de ceea ce vor fi devenit, te vor implora pe tine să vii si să-i salvezi de ei înșiși”.
Sun Tzu- Arta războiului

Spotul luminos de la bustul lui Mihai Eminescu nu mai funcționează de 1 an de zile dar cele de la busturile neromânești luminează mereu pe timp de noapte. Acest aspect nu deranjează deloc conducerea exclusiv UDMR a municipiului Carei.

Să mă aștept la alte amenințări cu moartea?

Daniela Ciută

P.S.

Mulțumesc pe această cale Uniunii Ziariștilor Profesioniști, cotidianului Informația Zilei și Activenews pentru relatările despre acțiunea ASTRA Despărțământul ,,Aurel Coza,,  Carei de la bustul lui Mihai Eminescu și nu în ultimul rând pentru prezența directorului Danciu Zamfir de la Direcția județeană de cultură Satu Mare și a directorului Bogdan Georgescu.

 

.

.

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu