La Liceul Teoretic Carei absolvenții nu au avut voie să sărbătorească împreună ultima lor zi de școală. Alex Reitler șef de promoție

• publicat la: 4 iunie 2021
La Liceul Teoretic Carei absolvenții nu au avut voie să sărbătorească împreună ultima lor zi de școală. Alex Reitler șef de promoție

Astăzi a avut loc la Liceul Teoretic Carei festivitatea de absolvire a claselor a XII-a. Alexandru Reitler din clasa a XII-a A, diriginte Sorin Nilvan, a fost șef de promoție cu media 10 pe linie. Din aceeași clasă profil matematică informatică au încheiat clasa a XII-a cu media 10 elevii Sergiu Hurezan și Moldovan Radu.

Festivitatea de absolvire a fost una sumbră. Conducerea liceului a avut proasta inspirație de a separa clasele în ultima  lor zi de elev!

Asa că fiecare clasă a avut ceremonie separată în curtea școlii. Pentru fiecare clasă clopoțelul suna separat. Fiecare clasă a coborât separat din clasa de studiu, fără a se  întâlni cu colegii lor din cei 4 ani de liceu. După ce timp de 4 ani de zile au petrecut recreațiile  împreună, au colaborat la activități comune, iată că tocmai în ultima lor zi de școală au fost obligați să stea separați unii de alții la festivitate. Niciunde  în județ nu a mai fost practicat un astfel de ritual separatist.

Mai mult, la intrarea în curtea școlii, doi agenți de securitate cereau invitația de participare  pentru că tot conducerea liceului a admis doar un anumit număr de persoane care să participe dion partea fiecărui elev.

Acesta e biletul pe baza căruia se făcea intrarea.

În fața liceului, pe trotuar, aparținătorii elevilor absolvenți așteptau să le vină rândul pentru a intra la festivitatea dedicată clasei lor. Umilitor.

Festivitatea de absolvire a început doar pentru absolvenții clasei a XII- A cu Imnul de Stat. Pentru clasele următoare scenariul a fost invitarea la microfon a dirigintelui pentru premiere și acordare de diplome.

Cheia școlii a rămas la actualii absolvenți. Nu a mai avut loc clasicul ceremonial de predare a cheii școlii.

După acordarea premiilor, clasa era invitată pe un spațiu verde unde  cei apropiați  absolvenților le puteau acorda cadouri, felicitări și îmbrățișări.

Au absolvit trei clase cu predare în limba română și două cu predare în limba maghiară. Senatorul Turos Lorand a trimis un plic elevului desemnat ca având rezultate bune la învățătură dar și la activități extrașcolare. Pentru clasele secția română banchetul are loc astăzi în timp ce pentru clasele de secție maghiară va avea loc mâine.

Succes în viață tuturor absolvenților!

Buletin de Carei

Succes

 

Lasati un comentariu