Regim special pentru Armata Română la Carei. Discriminare la depunerile de coroane

• publicat la: 27 iunie 2021
Regim special pentru Armata Română la Carei. Discriminare la depunerile de coroane

Militarii români din Satu Mare au fost obligați să se prezinte cu mască pe față la ceremonialul militar de la Carei din 10 iunie 2021. Nu și la Satu Mare. Pentru că în această perioadă NU ESTE OBLIGATORIE purtarea măștii în spațiul exterior.

CUM SE FACE că în aceeași zi de 10 iunie, Ziua Eroilor, doar în fața Monumentului Ostașului Român de  la Carei e obligatorie purtarea măștii de către militari români în timp ce la Satu Mare și la București aceștia  nu o poartă? Instituția Prefectului Satu Mare împreună cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au de dat un răspuns la această întrebare dar și o motivare pentru discriminarea practicată la depunerea de coroane când doar ei, ca organizatori, au admis să o facă în cadrul manifestării oficiale. 

CAREI, 10 iunie 2021

SATU MARE, 10 iunie 2021…NIMENI nu are mască!

Spectacolul oferit de organizatorul Zilei Eroilor din data de 10 iunie 2021 de la Carei a fost unul grotesc, ca să nu spunem unul mizerabil!

Armata Română, prin militarii de la Satu Mare, a fost adusă la Carei de Ziua Eroilor, cu MASCA pe fața fiecărui participant!

Așa au stat în fața Monumentului Ostașului Român. Deși NU ERA OBLIGATORIE purtarea măștii! Organizatorii și-au bătut joc  de Armata Română la fel cum conducerea județului și-a bătut joc de Ziua Eroilor  și nu a depus coroane de flori. Au avut însă tupeul să se afișeze în fața Monumentului Ostașului Român  cu o coroană pe care scria doar CAREI! Evident că s-au lăsat  ,,trași în poză,, ca să vadă mulțimea cât sunt ei de atenți de Ziua Eroilor când de fapt sunt doar niște Farisei și Ipocriți! Un grup format din Prefectul județului Satu Mare, președintele Consiliului Județean Satu Mare și primarul municipiului Carei au depus  o singură coroană pe care scria…CAREI. În timp ce poporul le asigură un venit integral lunar și nu ciopârțit în trei.

În micimea lor ca demnitari ai statului român, au fost în stare să întrerupă depunerea de coroane pentru asociațiile prezente și pentru elevi după ce au depus coroana care nu specifica cărei instituții aparține!

DA, la Carei, de Ziua Eroilor, la Monumentul Ostașului Român, ceremonia depunerii de coroane în cadrul manifestării comemorative a fost doar pentru cei cocoțați în funcția de demnitari. Asociațiile românești și partidele au fost considerate de rang inferior conducerii exclusiv UDMR a județului și municipiului Carei din moment ce nu li s-a permis să depună coroane  în cadrul unui ceremonial comun.

O voce feminină din cadrul Armatei a anunțat sec: ,, la finalul ceremoniei militare pot fi depuse coroane de flori și din partea altor entități sau persoane care vor să aducă un omagiu eroilor,,!

Cu alte cuvinte, Armata Română a pactizat cu conducerea exclusiv UDMR a județului și municipiului Carei și la Ziua Eroilor se prezintă CU MASCĂ DE PROTECȚIE  fără a fi obligați, desconsiderând  TOATE asociațiile locale, adică ,,alte entități,,  obligându-le să depună coroane înafara ceremonialului militar.

Nu vă mai bateți joc de poporul român care vă asigură și veniturile și Pensiile Speciale! Va veni și pentru voi vremea să vă întoarceți  ,,la origini,,  că doar nu ați semnat contract pe durată nedeterminată pentru funcțiile deținute și plătite de cetățenii români!

Și toate acestea se petrec în mandatul premierului Cîțu, al guvernării PNL-UDMR-USR, la Carei, pe granița de nord-vest a României.

Recomand tuturor românilor să ia atitudine, să nu se mai lase umiliți de fel și fel de demnitari care fac de rușine acest popor. Ei depind de  noi, de contribuțiile noastre la bugetul de stat atât ca persoane fizice cât și ca persoane juridice. Deci, luați atitudine. Suntem la noi acasă, avem și drepturi nu doar obligații. Respectul din partea demnitarilor este unul dintre drepturile noastre.

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu