Sărbătoare în parohia Marna Nouă. Brâu roșu pentru părintele paroh Călin Pop și Diplome Omagiale pentru binefăcători

• publicat la: 14 iunie 2021
Sărbătoare în parohia  Marna Nouă. Brâu roșu pentru părintele paroh Călin Pop și Diplome Omagiale pentru binefăcători
.
În duminica a VII-a după Sfintele Paști, a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, a târnosit biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Marna Nouă, Protopopiatul Carei.
După aceasta, pe o scenă special amenajată, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
.
Între părinții slujitori amintim pe Pr. Florian Mocanu, protopopul Careiului, Arhim. Spiridon Belei, starețul Mănăstirii Scărișoara Nouă, Pr. Pop Călin Vasile, parohul credincioșilor, Pr. Florin Florea, paroh în Ardusat, Pr. Alin Erdei, paroh în Șindrești, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, alături de alți preoți invitați din parohiile învecinate dar și din alte protopopiate.
.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Pop Călin Vasile a fost hirotesit întru iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu iar alți binefăcători au fost distinși cu Diploma Omagială a anului 2021, „al pastorației românilor din afara României”. Printre ei s-a  numărat  și comandantul Poliției Municipale Carei, cms.Lăpuște Ioan Copil.
.
.
De asemenea, părintele paroh a mulțumit ierarhului pentru prezență, slujire și pentru cuvântul de folos rostit cu acest prilej, iar în semn de recunoștință a dăruit Preasfinției Sale o icoană cu chipul Maicii Domnului și un coș cu flori.
.
.
.
.
.
Arhid. Adrian Dobreanu
GALERIE FOTO
.
.

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu