Unde sunt coroanele depuse de Instituția Prefectului și Consiliul județean Satu Mare la Carei de Ziua Eroilor?

• publicat la: 12 iunie 2021
Unde sunt coroanele depuse de Instituția Prefectului și Consiliul județean Satu Mare la Carei de Ziua Eroilor?

La Monumentul Ostașului Român de la Carei nu sunt de găsit coroanele de flori pe care să fie trecut numele Instituției Prefectului, a Consiliului Județean Satu Mare sau a Primăriei Carei urmare a ceremoniilor desfășurate de Ziua Eroilor la data de 10 iunie 2021. Au dispărut sau nici nu au existat? Demnitarii români din fruntea județului Satu Mare nu au bani pentru o coroană de flori inscripționată cu numele instituției guvernamentale  pe care o reprezintă? În mandatul lui Câțu avem parte de multe surprize.

Joi, 10 iunie 2021, de la ora 12,00, la Monumentul Ostașului Român de la Carei a fost săvârșit un parastas în memoria eroilor care s-au jertfit pentru eliberarea patriei române. Au fost prezenți prefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, subprefectul Lavinia Kiss precum și primarul Eugen Kovacs.

Manifestarea nu a fost organizată de Direcția de cultură ca  de obicei ci de o unitate din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Spre deosebire de ceremoniile din țară, liderii UDMR din județul Satu Mare, cocoțați în înalte funcții guvernamentale dar și o parte a garnizoanei sătmărene, au purtat măși în spațiul extern. Poate nu au înțeles bine notificările primite de la Guvern. Cetățenii careieni prezenți au înțeles notificările guvernului și au participat în spațiul liber fără mască.

La București…

…La Carei…

Cei care au asistat la manifestare au observat că la parastasul închinat eroilor neamului românesc nu au participat toate autoritățile județene: președintele  Pataki Csaba și  subprefectul Lavinia Kiss au stat deoparte.

Potrivit celor prezenți, care au și înregistrat momentul, depunerea de coroane a fost un FIASCO total. O bătaie de joc la adresa careienilor, a asociațiilor și elevilor care depuneau flori în mod organizat.

Se pare că liderii UDMR din fruntea instituțiilor guvernamentale  și județene nu au venit cu coroane de flori. Ori au uitat ori nu au dorit să aducă. Așa că moderatorul din partea MApN  a spus că se depune  o coroană din partea administrațiilor publice  locale  și județene și una din partea MApN. Pe coroanele depuse la monument figurau azi dimineață MApN și Asociația Cultul Eroilor.

Nici urmă de coroane din partea Instituției Prefectului, reprezentată de prefectul Altfatter Tamas și subprefectul Lavinia Kiss, din partea CJ Satu Mare reprezentat de președintele Pataki Csaba sau din partea Primăriei Carei reprezentată de primarul Kovacs.

De această dată masca purtată, neobligatorie  în spațiul exterior de altfel, a avut rolul de a proteja și  obrazul  demnitarilor români din partea UDMR: ca să nu se vadă cumva dacă le crapă obrazul de rușine  pentru comportamentul de la Carei de Ziua Eroilor!

Atât Instituția Prefectului cât și Consiliul Județean au scris  pe pagina  lor oficială că au depus coroane de flori. Consiliul județean specifica chiar  și numele vicepreședintelui fără atribuții, Ioan Rus. Doar că imaginile  și înregistrările video dovedesc MINCIUNA.

Sau poate coroanele au fost  furate între timp și atunci ar fi trebuit anunțată Poliția Locală și cea Municipală.

Așteptăm clarificări față de situația expusă.

Nici coroana CJ nu e de față dar nici cei doi menționați mai sus că ar fi depus coroana nu apar în imagine care să ateste că depun din partea CJ Satu Mare.

Doar cei din imagine au fost la depunere de coroane, una singură dar pe care nu e menționat numele celui care a adus-o.

Celelalte coroane de flori au fost din partea Asociațiunii ASTRA Carei, Unirea 2009, a cadrelor militare în rezervă, a organizațiilor  politice locale PNL, PSD și AUR.

Cine revendică această coroană de la Monumentul Ostașului Român Carei? Aceasta a fost depusă de Prefectul de Satu Mare, președintele CJ Satu Mare și primarul din Carei. 3 în 1 de Ziua Eroilor neamului românesc.

Cu o voce seacă, doamna îmbrăcată în uniformă militară, a anunțat după depunerea a 2 coroane că armata se retrage iar…,,entitățile și cetățenii care doresc să depună flori o pot face  ulterior.,, Deci militarii au venit de  la Satu Mare doar pentru a da bine în imagini demnitarii care nu au venit cu coroane personalizate. Careianul de rând nu are dreptul la o atmosferă de sărbătoare de Ziua Eroilor. Oare știu mai marii de la Ministerul Apărării Naționale ce se petrece la  noi în județ?

Nici Primăria Carei nu s-a lăsat mai prejos și a sfidat din nou cetățenii români nepostând nici invitația de participare  la Ziua Eroilor din 10 iunie 2021 și nici o scurtă relatare a derulării evenimentului.

Pentru astfel de materiale informative Buletin de Carei este cenzurat  pe rețelele sociale  și interzis la distribuiri. Distribuiți ca să ajungă informația la cât mai multă lume.

Buletin de Carei

 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu