Vor fi alegeri democratice la Ianculești pentru delegatul sătesc sau se va recurge iar la numiri politice?

• publicat la: 18 iunie 2021
Vor fi alegeri democratice la Ianculești pentru delegatul sătesc sau se va recurge iar la numiri politice?

Am primit pe adresa redacției un document care atestă că Primăria Carei nu a organizat  nici până astăzi alegeri pentru calitatea de delegat  sătesc  din localitatea Ianculești ce aparține de UAT Carei.

Se confirmă astfel cele afirmate de Buletin de Carei de-a lungul anilor, că la Ianculești nu există delegat sătesc după expirarea flotantului lui Ionuț Oneț, președinte la PSD Carei. Acesta a fost numit de către primarul evazionist Kovacs ca delegat sătesc imediat după alegerile din 2016, imediat după obținerea flotantului pe Ianculești. Alegerile democratice din 2016 au fost anulate. În scurta perioadă cât a fost delegat sătesc, Ionuț Oneț bifează la realizări demolarea din temelii a clădirii școlii din sat, cedarea terenului cimitirului satului către administrația Kovacs-Keizer, aducerea fratelui său ca preot fără concurs la parohia din sat, ignorarea stării dezastruoase a Căminului Cultural și a steagurilor naționale din mijlocul satului. Nu s-a implicat nici în recuperarea pădurii satului dar a propus și a primit aprobarea consilierilor UDMR pentru tăierea plopilor ce străjuiau drumul de intrare în sat.

În documentul primit pe adresa redacției se specifică faptul că la data de 18 iulie 2021 sunt prevăzute a se organiza alegeri democratice, alegeri coșmar  pentru evazionistul Kovacs dacă nu va convinge  unul din consilierii PSD, partidul său de suflet, să își găsească vreo modalitate de a obține flotant în Ianculești.

Ultimele alegeri democratice au avut loc la data de 3 februarie 2013, în una din sălile ce stau în picioare.

https://www.buletindecarei.ro/2013/02/ianculestiul-are-un-nou-delegat-satesc.html
.

Cert este că Primăria Carei cu conducere exclusiv UDMR nu a organizat de peste 3 ani de zile alegeri democratice pentru alegerea delegatului sătesc în Ianculești așa cum prevede Legea Administrației Publice locale.

 

Buletin de Carei

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu