Dosar penal pentru vandalizarea crucilor eroilor români îngropați la Carei

• publicat la: 5 iulie 2021
Dosar penal pentru vandalizarea crucilor eroilor români îngropați la Carei

Poliția Municipală Carei a deschis dosar penal pentru acțiunea de vandalizare a unor cruci de la căpătâiul eroilor români ce au căzut în luptele pentru eliberarea orașului în octombrie 1944.

Mormintele eroilor români se află pe o parcelă de teren din cadrul parohiei romano-catolice. În data de 25 octombrie 2020 au fost amplasate la fiecare  mormânt comun cruci de lemn care au fost sfințite de către Protopopul Florian Mocanu în cadrul unei ceremonii la care au participat și voluntarii INVICTUS dar și alte asociații non-guvernamentale.

.

.

De Ziua Armatei Române din 25 octombrie 2020, ostașii ce își dorm somnul de veci la Carei au primit cruci sfințite la căpătâi, ca orice creștin.

Nu au rezistat mult. Nici măcar un an. La data de 2 iulie 2021 am observat că unele cruci au fost rupte iar altele scoase  și înfipte în tufele de verdeață.

Cam atât despre respectul reciproc și buna înțelegere despre care vorbește presa primarului evazionist și antiromân. Dacă până și crucile românilor din cimitire sunt profanate vă dați seama că refuzul aprobării de clase cu predare în limba română pentru copiii românilor din Carei care vor să devină vânzători comerciali sau ospătari este cu rea intenție  și întreține starea de discriminare la adresa românilor.

https://www.buletindecarei.ro/2021/07/vandalism-cruci-ale-eroilor-de-la-carei-au-fost-rupte.html

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2020/10/actiunea-cruci-pentru-ostasii-romani-cazuti-in-luptele-pentru-eliberarea-careiului-a-fost-dusa-la-bun-sfarsit.html

Lasati un comentariu