Eveniment deosebit la Castelul Carei trecut sub tăcere de către Primăria Carei, unul dintre organizatori

• publicat la: 11 iulie 2021
Eveniment deosebit la Castelul Carei trecut sub tăcere de către Primăria Carei, unul dintre organizatori

Pe granița de nord-vest, la Carei, funcționează cu acordul tacit al autorității guvernamentale  în teritoriu dar și al altor autorități, Republica de la Carei. Adică la Carei avem stat în stat. Conducerea orașului nu dă socoteală nimănui, mai ceva ca în societățile private.

Cazul Primăria Carei se pare că este unul irecuperabil. Menținut de autoritățile guvernamentale cu bună știință. Fie că e vorba de incompetența sau rea voință, concluzia este aceeași.

Joi, 8 iulie 2021, la Castelul din Carei a avut loc un eveniment deosebit la care Primăria Carei a făcut parte din comitetul organizator alături de Primăria Satu Mare și alte instituții, după cum reiese chiar de pe afișul de promovare.

În timp ce Primăria Satu Mare a anunțat înainte cu 2 zile despre programul evenimentului, la Primăria Carei nimeni dintre cei plătiți din banul public să se ocupe de mediatizare nu a catadicsit să se achite de atribuții. Evident că primarul Kovacs și viceprimarul Keizer  nu au fost deloc deranjați. Nu pot impune angajaților plătiți din banii de la bugetul local nicio regulă din moment ce se folosesc  de ei și în alte scopuri. Au considerat că nu merită careienii să fie informați despre ce se petrece în urbea lor.

Nici la acest eveniment primarul Kovacs Eugen nu a purtat EȘARFA de primar din  moment ce a fost prezentat la rostirea alocuțiunii ca fiind primarul localității.

Cu feciorul angajat ca și director la Cancelaria Prefectului nu ne așteptăm să se ia măsuri de respectare a legalității privind purtarea însemnelor oficiale ale primarului.

Conducerea exclusiv UDMR a municipiului Carei sfidează mereu legile României deși cei doi demnitari ai statului român beneficiază de frumoase avantaje materiale.

Niciunul dintre cei doi parlamentari prezenți dar nici Prefectul județului nu au atras atenția primarului pentru lipsa eșarfei și nici ulterior  nu au reacționat pe paginile lor.

Alianțele politice sunt mai presus de legislație. E de notorietate tăcerea oricărui politician în ce privește situația de la Carei, lipsa lor de patriotism, știut fiind că în oraș nu există nicio clasă de meserii ( din cele 3) cu predare în limba română pentru specializarea ,,ospătar,, sau ,,vânzător alimentatie  publică,, iar amplasarea unui catarg cu drapel românesc pe domeniul public de către asociația culturală ASTRA este refuzat de consilierii majoritari ai UDMR.

Parlamentarii vin, își fac poze și apoi le distribuie pe rețelele sociale prin sponsorizare( așa cum nouă, care informăm despre realitatea careiană, nu ni se permite) dar de intervenit pentru eliminarea abuzurilor, a discriminării și a purtării de către primar a eșarfei aferente…nici poveste.

Buletin de Carei

Acesta este Comunicatul Oficial remis de Confederaţia Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF 

Antreprenorii au fost modele pentru a susține industria textilă

 

Industria textilă a fost susținută de antreprenori veniți din toate colțurile țării, militând pentru nevoia de revigorare a acestei ramuri importante din punct de vedere economic.

Fie că vorbim de transporturi, servicii, educație sau HORECA, toți antreprenorii prezenți la Castelul Karolyi din Carei pentru a opta ediție a evenimentului EXPO 2021 – “Fabricat în Satu Mare”, au avut un numitor comun: solidaritate pentru producătorii români din industria textilă.

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, în colaborare cu  Asociația Economică Germano-Română, Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu și Primăria Municipiului Carei au decis această abordare în speranța că astfel, industria textilă din România poate fi salvată, iar efectele economice cauzate de pandemie pot fi combătute prin măsuri care să stimuleze acest domeniu de activitate. La eveniment au fost prezenți peste 300 de invitați, antreprenori, manageri și reprezentanți ai autorităților locale.

Cristina Chiriac, Președintă CONAF și unul din organizatorii evenimentului, a declarat: “Un sector care asigură 10% din exporturile României este în mare suferință. Industria textilă este, alături de HORECA, unul dintre cele mai lovite sectoare ale economiei românești de criza generată de Coronavirus. Companiile care sunt încă pe piață, lucrează la maximum 50% din capacitate. Unele au început să își dezvolte branduri proprii și să producă materiale sanitare pentru a supraviețui. E o criză globală a sectorului, care poate fi dramatică, și în același timp un sector care angajează până la 200.000 de oameni în această țară, din păturile vulnerabile, cu salarii mici pentru că e un sector cu valoare adăugată mică”. Domnia sa consideră că acest demers reprezintă “o mișcare unică în România, un model de solidaritate de care antreprenorii au dat dovadă. Cu această ocazie, mediul de afaceri a arătat că doar împreună putem trece peste greutăți, iar identificarea unor soluții viabile și un dialog continuu cu autoritățile statului reprezintă singura variantă de supraviețuire în contextul pandemic actual”.

La eveniment au fost prezente oficialități locale, Președintele Asociației Economice Germano-Române pentru Regiunea de Nord-Vest, domnul Iuliu Cadar, Primarul Municipiului Carei, domnul Eugen Kovacs( cetățeanul Kovacs pentru că nu avea eșarfa de primar – n.r.), prefectul județului Satu Mare, domnul Tamás Ferenc Altfatter, precum și reprezentanți ai Parlamentului României, respectiv deputații Oana-Marciana Özmen, Stoica Elena și Adrian Cozma.

            În deschiderea evenimentuluidoamna deputat Oana-Marciana Özmen a lansat un mesaj de susținere declarând că “reprezentanții Parlamentului  sunt solidari cu mediul de afaceri din industria textilă și sunt deschiși la dialog în vederea identificării soluțiilor pentru revenirea din criză. Problema industriei textile este una care impune măsuri rapide cu atât mai mult cu cât reprezintă o parte importantă din exporturile țării și un număr crescut de angajați implicați în producție. Punct cu punct, vom analiza problemele și le vom transmite către Executiv, ministerelor de resort, şi vom căuta activ, cu implicare asiduă, soluţii”.

“Primul ajutor pe care îl putem acorda este să cumpărăm produse românești. Am făcut un angajament față de antreprenorii din Satu Mare, că voi sprijini orice demers. Industria textilă, alături de industria HORECA, a fost în egală măsură afectată. Industria textilă va fi sprijinită atât la nivel guvernamental, cât și parlamentar. Felicit organizatorii și în mod special pe doamna Cristina Chiriac, Președinta CONAF. Am avut câteva discuții aplicate pe acest domeniu pentru care dânsa se zbate, la modul serios și cu cea mai mare dăruire, și o face bine.”, a declarat Adrian Cozma, deputat în Parlamentul României, în cadrul evenimnetului EXPO 2021 – “Fabricat în Satu Mare”.

Elena Stoica, antreprenor de suces și membru în Comisia de Industrii și Servicii a Camerei Deputaților, a declarat că: “Într-o atmosferă plină de solidaritate, eleganță și sublim, antreprenorii care activează în Industria Ușoară din Satu Mare și-au arătat forța creativă, atrăgând într-un mod rafinat atenția autorităților, guvernanților și publicului, că există și că au nevoie de ajutor! Cu siguranță strigătul lor nu va rămâne fără ecou!”.

La rândul său, Sorina Tulan, antreprenor cu peste 30 de ani vechime în această industrie și Președinta CONAF Satu-Mare, amfitrionul acestui eveniment, a declarat: “Am iniţiat pe tot parcursul pandemiei un dialog continuu și am adus în atenția autorităților problemele din industria textilă şi a confecţiilor, pentru că trebuie luate rapid măsuri pentru a revigora acest domeniu. Problemele cu care mediul de afaceri se confruntă s-au acutizat pe fondul pandemiei, iar acest domeniu caută cu disperare soluţii pentru a supravieţui. Orice modificare legislativă sau fiscală reprezintă o gură de oxigen și un prim pas pentru a stimula fabricarea de produse “Made in Romania”, a conchis aceasta.

Confederaţia Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF este singura confederație care susține și promovează antreprenoriatul feminin și care are ca obiectiv apărarea drepturilor şi intereselor economice, sociale, financiare, juridice și culturale ale femeilor de afaceri în relaţiile cu autoritățile publice şi dezvoltarea unor relaţii de afaceri.

 

 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu