Primăria Carei anunță sancțiuni până la 2 mii lei pentru cei care nu distrug Ambrozia de pe terenurile proprietate

• publicat la: 12 iulie 2021
Primăria Carei anunță sancțiuni până la 2 mii lei pentru cei care nu distrug Ambrozia de pe terenurile proprietate
Având în vedere prevederile privind combaterea ambroziei în conformitate cu H.C.L. 119/2016, Primăria Municipiului Carei aduce la cunoștință tuturor persoanelor fizice și juridice, proprietari sau administratori de terenuri, că au obligația să ia măsuri în vederea distrugerii acestei plante invazive în cazul în care apare pe terenurile lor.
Prezentul anunț al Primăriei Carei se aplică și pentru terenurile aflate în proprietatea municipiului?
.
Ambrozia sau iarba pârloagelor este considerată una dintre cele mai nocive plante din lume (cu răspândire rapidă și pe teritoriul României), fiind vinovată de afecțiunile alergice grave pe care le provoacă oamenilor în perioada înfloririi (rinită alergică, conjunctivită alergică, astm bronșic) dată fiind cantitatea mare de polen produsă de buruiană.
Ambrozia crește spontan pe terenurile lăsate pârloagă, în principal de-a lungul căilor ferate, a drumurilor, pe marginea apelor curgătoare, a lacurilor, pe marginea pădurilor, în apropierea dărâmăturilor, respectiv pe terenurile lipsite de vegetație și prost întreținute, dar și în grădini și parcuri neîngrijite, pe șantierele de construcții, în zone unde s-a depozitat pământ excavat.
.
În conformitate cu prevederile art. 1 din H.C.L. 119/2016 : „Cetăţenii municipiului Carei, precum şi persoanele juridice care desfăşoară activitate pe teritoriul municipiului Carei au obligaţia distrugerii buruienilor în special a celor cu potenţial alergen (ambrozia) de pe terenurile pe care le deţin în proprietate sau în administrare, inclusiv de pe spaţiile verzi proprii – curţi, grădini interioare.
.
În caz contrar, conform art. 2 al H.C.L. 119/2016, „Nerespectarea prevederilor art.1 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 100 şi 1.000 lei pentru persoane fizice şi de la 1.000 la 2.000 lei pentru persoane juridice”.

Lasati un comentariu