Târnosirea bisericii din Scărișoara Nouă

• publicat la: 18 iulie 2021
Târnosirea bisericii din Scărișoara Nouă
.
În duminica a patra după Sfintele Rusalii (a vindecării slugii sutașului), Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, a târnosit biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Scărișoara Nouă, Protopopiatul Carei, după care a săvârșit Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în curtea bisericii.
Din soborul slujitor au făcut parte protopopul Careiului, Pr. Florian Mocanu, starețul Mănăstirii Scărișoara Nouă, Arhim. Spiridon Belei, Protos. Visarion Beuca, slujitor al mănăstirii, Pr. Marius Zota, parohul credincioșilor, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Arhid. Nectarie Handrău, slujitor al Mănăstirii Scărișoara Nouă, alături de alți părinți din parohiile învecinate.
.
.
.
.
.
Între credincioșii prezenți la acest eveniment s-a aflat și domnul Cosmin Vasile Varga, primarul comunei Pișcolț, caruia, la final, i-a fost conferită Medalia Omagială „Justinian Arhiepiscopul”.
Răspunsurile liturgice au fost date de o parte a membrilor Grupului vocal ASCOR, filiala Baia Mare, dirijat de Oana Lenghel.
.
.
După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a hirotesit pe părintele paroh Marius Zota întru iconom stavrofor, cu dreptul de a purta Sfânta Cruce; de asemenea, alți binefăcători au primit diplome de vrednicie.
La final, părintele paroh a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru prezență și pentru binecuvântarea de a fi în mijlocul credincioșilor, și a dăruit, din partea consiliului parohial și a credincioșilor o bederniță brodată reprezentând Praznicul Pogorârii Duhului Sfânt și un coș cu flori.
Arhid. Adrian Dobreanu
Responsabil Comunicații Media-online
.
GALERIE FOTO

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu