Uite managerul, nu e managerul. Situații inedite la spitalele din Carei și Satu Mare

• publicat la: 1 iulie 2021
Uite managerul, nu e managerul. Situații inedite la spitalele din Carei și Satu Mare

Astăzi, la raportul de gadă de la Spitalul Municipal Carei se vorbea despre demisia managerului dr. Raț Elisabeta.

Mandatul său expira oricum în august iar postul este râvnit mai ales de politicienii care au ratat șansa de a se cocoța  în funcții înalte. Demisia  nu a fost confirmată la Primăria Carei și nici la DSP Satu Mare. Se pare că persoana s-a răzgândit pe drum.

Dr.Raţ Elisabeta  a preluat conducerea Spitalului Municipal Carei la data de 1 februarie 2011. Până la data respectivă, dr.Raţ Elisabeta a ocupat funcţia de inspector al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare unde a deţinut la un moment dat şi funcţia de director adjunct. Spitalul Municipal Carei se află în subordinea Consiliului Local Carei.

La Satu Mare, încă nu este tranșată situația concursului pentru postul de manager al Spitalului județean. Concursul a fost organizat ,,pe genunchi,, de așa manieră încât fostul manager Marcela Papici să nu poată candida. Doar că socoteala de acasă nu s-a potrivit deloc cu cea din realitate și organizatorii nu au luat în calcul că mai există persoane care iau atitudine  împotriva concursurilor cu ,,dedicație,,.

Astfel, Marcela Papici și-a câștigat în instanță dreptul de a participa la concursul pentru postul de manager la Spitalul Județean aflat în subordinea Consiliului Județean.

In procesul pentru suspendarea concursului pentru postul de manager al Spitalului Judetean Satu Mare, câștigat la Satu Mare de Marcela Papici,  s-a facut recurs de către toți cei implicați, adică:
1.Presedintele Consiliului Judetean
2.Consiliul Judetean
3.Managerul Spitalului Judetean
4.Spitalul Judetean
5.Consiliul de Administratie al spitalului
6.Comisia de Concurs
7.Comisia de solutionare a contestatiilor

La termenul fixat pentru ,,recurs,, a fost reprezentat doar Spitalul Județean, managerul interimar actual și candidat, prin avocat, si Consiliul Judetean/presedintele Consiliului Judetean.

Nu a fost reprezentat Consiliul de Administratie al Spitalului, Comisia de concurs si Comisia de solutionare a contestatiilor. In procesul anterior, cele 3 entități au fost reprezentate de avocatul care era și  presedinte al Consiliului de Administratie al Spitalului.
S-a stabilit un nou termen, pentru data de 29 septembrie 2021, până la care părțile vor mai depune anumite documente.
Până atunci, interimatul la conducerea spitalului va fi asigurat de candidatul și actualul manager numit, Adrian Marc.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu