Aglomerație la vama Petea. Alternative

• publicat la: 14 august 2021
Aglomerație la vama Petea. Alternative

În aceste weekend și ținând cont că suntem în plin sezon estival, în prezent se înregistrează un trafic crescut în Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

Au fost dispuse măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport. Astfel, a fost suplimentat personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor și arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului.

Se menține legătura permanent cu autoritățile de frontieră vecine, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

În prezent, în  PTF Petea, se lucrează pe șase artere pe sensul de ieșire din România, respectiv pe cinci artere pe cel de intrare. Pentru evitarea supraaglomerării unor puncte de trecere a frontierei româno-ungare, recomandăm participanților la traficul transfrontalier consultarea aplicației Trafic Online de site-ul Poliției de Frontieră Române și utilizarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise în regim internațional la granița cu Ungaria, respectiv:

•           pe raza jud. Arad: P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand;

•           pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai, P.T.F. Săcuieni;

•           pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni, P.T.F. Petea;

•           pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad.

Lasati un comentariu