Scrisoarea unui elev orădean către Președintele Academiei Române

• publicat la: 13 august 2021
Scrisoarea unui elev orădean către Președintele Academiei Române

Scrisoare deschisă,

adresată domnului academician Ioan Aurel-Pop

Stimate domnule președinte al Academiei Române,

 

Mă numesc Cătălin Mladin, am 17 ani, sunt elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr” din Oradea. Vă adresez această scrisoare în contextul anulării conferinței despre descoperirea insulinei de către profesorul român Nicolae Paulescu.

Sunt un tânăr care își iubește țara și doresc să aflu cât mai multe lucruri frumoase despre românii care au impresionat lumea. În cazul de față este vorba despre Nicolae Paulescu, omul căruia i s-a furat premiul Nobel în favoarea unui evreuu. Știu despre sentimentele antisemite ale profesorului Paulescu, acesta fiind un susținător al Ligii Apărării Național-Creștine condusă de profesorul A.C.Cuza, iar mai apoi și al Mișcării Legionare. Vă atrag atenția faptului că Mișcarea Leggionară a fost susținută de intelectuali, profesori, preoți precum ar fi: Nae Ionescu, Mircea Eliade, Constantin Noica, Emil Cioran, Ion Moța, Nicolae Steinhardt, Lucian Blaga, la începutul ei chiar de Nicolae Iorga. Acești oameni nu au fost plătiți de nimeni să susțină Legiunea, de astfel a fost singura organizație care își începea „ședințele de cuib” cu rugăciuni. În acest sens vă întreb: Ce este rău în a fi naționalist?

Academia Română este o instituție care ar trebui să susțină manifestări dedicate unor personalități românești de calibru mondial. Petrache Poenaru, Constantin Levaditi, Virginia Andreescu Haret, Traian Vuia, Henri Coandă, Aurel Vlaicu, NICOLAE PAULESCU, Ioan Cantacuzino, Sofia Ogrezeanu-Ionescu, Ștefania Mărăcineanu, Sarmiza Bilcescu, Grigore Antipa, Emil Racoviță, Ștefan Odobleja, Nicolae Iorga sunt doar câțiva dintre cei care au făcut cinste României, remarcându-se prin descoperirile făcute și prin intelectualul lor în întreaga lume. Am auzit vestea cu multă tristețe, deoarece știam că sunteți un român adevărat și nu veți ceda ușor presiunilor. Poporul român a tratat întotdeauna cu omenie pe oricine, chiar și atunci când am avut piciorul pe gât. Mihai Eminescu spunea: ,,Noi nu îi apărăm pe jidani, ci adevărul!” Așadar, adevărul trebuie spus cu bune și rele, chiar dacă este împotriva evreilor, nu înseamnă că suntem antisemiți. Dumneavoastră știți istoria noastră, dar nu cred că este cazul să o ascundeți.

Academia Română are toate dovezile că profesorul Nicolae Paulescu a descoperit insulina, acest medicament salvând aproximativ 10% din populația lumii în fiecare an Vă rog cu mult respect să reveniți asupra deciziei luate și să fiți un exemplu de urmat pentru toți tinerii! În situația dată, faceți de râs și Academia Română, și poporul român.

Vă mulțumesc!

Cu distinsă stimă,

Cătălin Mladin,

Președintele Tineretului din Societatea „Avram Iancu” Oradea

Lasati un comentariu