Comemorarea lui Avram Iancu la Țebea. Spectacol folcloric interzis

• publicat la: 13 septembrie 2021
Comemorarea lui Avram Iancu la Țebea. Spectacol folcloric interzis

Ieri, 12 septembrie 2021, au avut loc la Țebea Serbările Naționale pentru comemorarea Eroului Național Avram Iancu. De fapt a fost doar o comemorare sobră pentru că la ora actuală, în România, ne aflăm în plin proces de deznaționalizare. Sunt aprobate doar manifestările care nu au caracter național, Untold de exemplu.

Sute de români au mers la Țebea pentru a se închina în fața  mormântului Eroului Național Avram Iancu, cel care ne insuflă puterea de a merge mai departe

La Țebea este interzis de doi ani de zile spectacolul Folcloric precum și Târgul meșterilor populari!

Statuile marilor noștri voievozi sau eroi sunt date jos din piețele centrale și sunt aduse cele ale străinilor, unii renumiți pentru oprimarea poporului român. Statuia Marelui Voievod Mihai Viteazul e aruncată sub o prelată galbenă în curtea regiei de apă Oradea iar cea a Independenței a fost distrusă total. Bustul lui Avram Iancu a primit interzis  în centrul municipiului Sibiu.

La Țebea, la ceremonia de comemorare a Eroului Național Avram Iancu, președintele României a trimis o coroană de flori dar a participat fizic doar la Sibiu la dezvelirea statuii uriașe a unui guvernator al Transilvaniei sub a cărui  stăpânire au fost trași pe roată Horea și Cloșca iar românii erau tratați ca oameni de ultimă speță.

Societatea civilă este cea pe umerii căreia cade acum tot greul. De la partide  nu avem așteptări din moment ce fiecare își urmăreste propriul interes și nu pe cel al națiunii.

Niciun partid  nu a luat poziție pentru interzicerea târgului meșterilor  populari sau al spectacolului folcloric de la Țebea în timp ce la Cluj Napoca se desfășura un festival cu peste 60 de  mii de participanți.

Doar adunările românilor  în jurul simbolurilor naționale deranjează actuala conducere a României!

Trăiască Duhul lui Iancu!

„Iar când va veni dușmanul

Să vă ia pământ și drept, 

Români, scuturați gorunul

Ca din somn să mă deștept!”

AVRAM IANCU 1824-1872

Daniela Ciută

 

 

 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu