Discriminare la unitățile de alimentație publică din Satu Mare

• publicat la: 19 septembrie 2021
Discriminare la unitățile de alimentație  publică din Satu Mare

,,Cine nu are vaccinul, nu poate servi masa în interiorul mall-ului din Satu Mare. Paznicii îți cer certificatul ca să-l scaneze, iar dacă e valid ai dreptul să stai la masă… Restul ori își iau la pachet, ori servesc afară pe ploaie, pe vânt…,, ne scrie unul dintre sătmărenii scandalizați de măsurile luate de conducerea orașului și a județului.

O nouă măsură abuzivă și dictatorială. Un tratament discriminatoriu aplicat cu bună știință de către autoritățile sătmărene.

Instituirea unui certificat verde nu este legală, spune șeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Csaba Asztalos a declarat, pentru HotNews.ro, că orice limitare a accesului  cetățenilor în diverse spații se poate face doar printr-o lege adoptată de Parlament, nu prin Hotărâri de Guvern sau Ordonanțe de Urgență.

Deci cum  rămâne atunci? Ne plimbăm iar prin instanțe pentru a contesta amenzile care  nu au bază legală?

Guvernul a aprobat vineri noi restricții care afectează în primul rând afacerile private, ale românului de rând nu ale politicienilor. Astfel,  activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00;

Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu