Lansare de carte în limba maghiară a dr. Karácsonyi Károly despre istoria tipografiei careiene

• publicat la: 24 septembrie 2021
Lansare de carte în limba maghiară a dr. Karácsonyi Károly despre istoria tipografiei careiene

Joi, 23 septembrie 2021, de la ora 17.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc lansarea de carte în limba maghiară A NAGYKÁROLYI NYOMDÁSZAT KÉTSZÁZ ÉVE – elfelejtett örökségünk (200 de ani de tipografie la Carei – moștenirea noastră uitată), semnată de reputatul cercetător dr. Karácsonyi Károly.

Primarul din Carei nu a lipsit nici de la acest eveniment al lansării unui volum în limba maghiară dar este mereu absent  la tot ce ține de manifestări românești. Fapt de denotă că reprezintă doar comunitatea maghiară.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul Dragoș Georgescu, Manager în Activități de Turism, în cadrul Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, ing. Kovács Eugen, primarul municipiului Carei, dr. Hágó Attila Nándor, șef de secție la Muzeul municipal Carei, respectiv autorul, dr. Karácsonyi Károly, care a mulțumit publicului pentru prezența în număr atât de mare. Acesta a prezentat detalii interesante despre începuturile tipografiei și transformările acesteia de-a lungul celor 200 de ani de istorie. A mai intervenit din public și domnul profesor Gheorghe Fechete, care l-a felicitat pe autor și a mai adus câteva opinii la cele discutate.

La final, autorul a acordat cu drag dedicații celor prezenți și a răspuns la întrebările acestora.

Lasati un comentariu