Lumină pentru Avram Iancu la Satu Mare

• publicat la: 9 septembrie 2021
Lumină pentru Avram Iancu la Satu Mare

Din această seară, bustul lui Avram Iancu este iluminat decent, așa cum se cuvine  unui Erou Național. ASTRA Despărțământul Aurel Coza Carei a sponsorizat Primăria Satu Mare cu 2 reflectoare.

Lipsa iluminatului nocturn de la bustul Eroului Național Avram Iancu de la Satu Mare nu a iscat nicio ieșire nervoasă a primarului Kereskenyi Gabor față de cei care administrează domeniul public și se ocupă punerea în valoare a statuilor  și busturilor din oraș.

În cursul anului trecut, Asociațiunea ASTRA Carei a depus o solicitare pentru reglementarea acestei scăpări din partea administrației sătmărene și a solicitat implicare pentru asigurarea unui iluminat decent, similar altor busturi și statui din municipiul reședință de județ.

Nu au vrut să asigure iluminatul nocturn pentru Ziua Națională, probabil de frică să nu facem vreun moment patriotic în jurul bustului Eroului Național Avram Iancu.

https://www.buletindecarei.ro/2021/01/vrem-lumina-pentru-avram-iancu-si-la-satu-mare.html

Am așteptat un răspuns  în scris  la solicitarea noastră dar nu s-au obosit să îl trimită. Am înțeles că sunt ocupați cu probleme administrative și financiare și atunci am considerat că e creștinește să dăm o mână de ajutor. Așa că am achiziționat 2 reflectoare pe care le-am donat administrației sătmărene.

Important este că bustul Eroului Național Avram Iancu este iluminat și la Satu Mare.

Felicitări celor care au depus  o coroană de flori în ajunul comemorării.

Să fie  într-un ceas bun!

Trăiască Duhul lui Iancu!

Daniela Ciută,

președinte ASTRA,  Despărțământul Aurel Coza Carei

P.S.

Așa era pus în valoare până acum bustul lui Avram Iancu la Satu Mare

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu