Niciun consilier român în Consiliile de Administrație de la grădinițele din Carei și la Clubul Elevilor

• publicat la: 28 septembrie 2021
Niciun consilier român în Consiliile de Administrație de la grădinițele din Carei și la Clubul Elevilor

Astăzi a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Carei. Președinte de ședință a fost Tempfli Vasile. Cele 14 puncte de pe Ordinea de zi au fost ,,dezbătute,, în 20 de minute, timp în care s-a dat citire fiecărui proiect  și a fost solicitat avizul fiecărei comisii de specialitate. Nu a fost supus la vot  niciun Proces Verbal de la ședințele anterioare.

Niciun consilier nu a avut  nimic de spus sau de adăugat, primarul a fost  mut. Careienii nu trebuie să afle niciun detaliu din proiectele care s-au votat la foc automat. La punctul Diverse a fost o liniște asurzitoare. Nimeni nu a luat cuvântul. Nu există nicio problemă de rezolvat sau semnalat în municipiul Carei.

În cadrul ședinței s-au votat reprezentanții din partea CL Carei în consiliile de administrație ale unităților de învățământ pentru anul școlar în curs.

Inițial, pentru Liceul Tehnologic Iuliu Maniu erau desemnați 2 consilieri, ambii din partea UDMR. Consiliera Venig  a intervenit pentru a face un schimb și a renunța la unul dintre ei în favoarea  unui consilier PSD propus  pentru Grădinița nr.3. Astfel, fiecare școală și grădiniță din Carei are în consiliul de administrație  un consilier de la UDMR. Iar la Clubul Elevilor, Liceul Calasantius și grădinițele din oraș sunt exclusiv consilieri UDMR nominalizați.

La Grădinița nr.1 a fost desemnată în CA Toth Eniko, la Grădinița nr.3 consilierul Lukacs- Rakoczi Levente, la Școala gimnazială nr.1 – Tempfli Vasile și Micovschi Adrian de la PSD, la Școala Vasile  Lucaciu – Petkes Iosif și Bontea Dan de la PNL, la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu – Haller Erika și Carmen Todea de  la PSD, la Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu – Fazakas Zoltan și Șorian Bianca de la PSD, la Liceul romano-catolic Calasantius- consiliera Venig Gabriela, la Clubul Elevilor- consilierul Hago Nandor.

La Liceul Teoretic Carei UDMR a vrut 2 consilieri, Csizmadia și Roman Adrian. De la PNL  a fost desemnat Titel Timoc.

În municipiul Carei, cu conducere exclusiv UDMR, s-au desemnat  în CA ale grădinițelor  și la Clubul Elevilor DOAR consilieri UDMR.

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu