Primăria Carei nu folosește limba oficială din România la evenimentul organizat împreună cu guvernul maghiar în clădirea Primăriei

• publicat la: 7 septembrie 2021
Primăria Carei nu folosește limba oficială din România la evenimentul organizat împreună cu guvernul maghiar în clădirea Primăriei

Guvernul României nu mai este în slujba poporului român. Nu mai avem nici opoziție ci doar partide aservite…unora sau altora.

Sâmbătă, 4 septembrie 2021, Primăria Carei a organizat împreună cu asociația condusă de consiliera UDMR Venig și cu guvernul maghiar un bal pentru a marca începerea idilei romantice dintre  poetul sârbo-slovac Petofi și o anume Iulia. Evenimentul a avut loc în incinta organizației guvernamentale Primăria Carei, în Sala Festivă doar cu simbolistică maghiară. Nu vom face referire la acțiunile și versurile  antiromânești ale poetului elogiat și considerat de primar singurul potrivit pentru a fi reprezentat în Sala Festivă a organizației guvernamentale românești care este Primăria Carei.

Afișul evenimentului a fost redactat doar în limba maghiară, fapt ce denotă că nu oricine putea participa.

Adică o Primărie din România susține un eveniment promovat doar în limba maghiară și care se desfășoară în Casa Orașului care este Primăria Carei. Un oraș în care românii sunt atât de numeroși încât au 6 biserici. Deci primarul sfidează cu bună știință românii la fel cum a procedat la dezvelirea grupului statuar Otilia Marchiș-Ady Endre unde au fost doar steaguri maghiare. Fuge de eșarfa tricoloră de primar, de steagurile și de limba română dar acceptă statutul de demnitar cu toate avantajele ce derivă de aici, inclusiv pensia specială acordată de statul român.

Afișul postat la avizierul din Primărie este exclusiv în limba maghiară iar pe pagina oficială a Primăriei Carei nu apare niciun anunț privitor la evenimentul unde Primăria apare ca organizator. Până și numele străzii 1 Decembrie 1918 unde se află Primăria Carei a fost trecut ca ,,strada principală,, doar pentru a nu apare pe anunț data Marii Uniri a românilor!

Adică românii sunt băgați în seamă la Carei doar la ghișeul unde se plătesc taxele  și impozitele locale? Pentru asta s-au vrut doar reprezentanți din UDMR la nivel de județ Satu Mare?

Am ajuns ca în țara noastră, România, să cerem drepturi egale cu ale minorităților și să solicităm folosirea limbii oficiale de către primărie.  Rușine guvernanților, autorităților și celor care fac doar politica interesului personal!

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu