Proiect de educație prin cultură în desfășurare la Teatrul de Nord. Popas și la Carei

• publicat la: 30 septembrie 2021
Proiect de educație prin cultură în desfășurare la Teatrul de Nord. Popas  și la Carei

Atelierele de scriere dramatică din cadrul proiectului TEaMA (Teatru.Educațional.aspecteMarginale.Aposteriori), coordonat de Teatrul de Nord și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), au ajuns la final.

Dramaturgii Natalia Graur, Ana Cucu Popescu și Daniel Oltean au lucrat timp de mai bine de două săptămâni cu elevi de la Școala Gimnazială Pomi, Școala Gimnazială nr. 1 Negrești Oaș, Liceul Teoretic Carei, Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Carei și Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu Carei.

În final vor fi puse pe hârtie trei piese de teatru, pornind de la texte de grup care surprind și redau dramatic aspecte ale realității sociale și culturale actuale care influențează determinant dezvoltarea acestora. Scopul proiectului este crearea unui spațiu de experimentare și dezbatere aposteriori a fenomenului de bullying în școli prin prisma educației și a culturii, a promovării incluziunii, diversității și toleranței prin redarea experiențelor reale ale elevilor.

În perioada următoare, Trupa Mihai Raicu va monta piesele rezultate în urma atelierelor de scriere dramatică, într-un spectacol pentru liceu și două spectacole lectură pentru ciclul primar și gimnazial.

Spectacolele vor avea premiera în luna Noiembrie la Teatrul de Nord, urmând apoi un circuit în toate școlile partenere din județ, unde urmează să fie prezenți pentru discuții și consilierii școlari parteneri în cadrul proiectului.

Beneficiarii proiectului sunt aproximativ 2000 de elevi încadrați în sistemul de învățământ din județul Satu Mare.

Proiectul T.E.aM.A. se desfășoară în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare și Direcția Generală de Asistența Socială și Protecția Copilului Satu Mare.

Lasati un comentariu