Recital de pian susținut de Ana Nedelcu la castelul din Carei

• publicat la: 3 septembrie 2021
Recital de pian susținut de Ana Nedelcu la castelul din Carei

Miercuri, 8 septembrie 2021, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc recitalul de pian intitulat „Romantismul nopții pe clapele pianului – o explorare a nocturnei pentru pian, de la Field la Enescu”, susținut de pianista Ana Nedelcu, din București.

În program veți putea asculta:

Frédéric Chopin – Nocturna Op. 15 Nr. 1 în Fa major

John Field – Nocturna Nr. 11, în Mi bemol major

Frédéric Chopin – Nocturna Op. 48, Nr 1

Nocturna din suita pentru pian (2011)

 

(Pauză)

Franz Liszt – Balada Nr. 2 în si minor, S. 171

George Enescu – Carillon Nocturne, din Pieces Impromptues Op.18

Franz Liszt – Liebestraum Nr. 3 Notturno

George Enescu – Nocturne, Hommage À La Princesse Marie Cantacuzène

Acest recital este o explorare sonoră a nopții, prin piese dedicate pianului, prin care artista va prezenta evoluția genului de nocturnă, atât prin lucrările unor compozitori care au consacrat acest gen, cât și descoperindu-i versiuni contemporane. Acest proiect este o continuare a tezei de doctorat a pianistei și a fost realizat ca recital și prezentare. Aducând acest format la Carei, artista își dorește o comunicare cu publicul careian, care i-a asigurat deja o primire deschisă și călduroasă cu trei ani în urmă. Va povesti despre experiențele și cunoștințele ei, legate de nocturnă, subiectul recitalului, sperând ca astfel să ajute publicul să aprecieze mai mult piesele interpretate.

Pianista Ana Nedelcu și-a început studiile muzicale în orașul său natal, București, unde începând cu anul 2005 a studiat sub îndrumarea Oanei Rădulescu Velcovici.

Fiind acceptată să studieze la Liceul de Muzică George Enescu, Ana și-a început cariera concertantă în București, atât ca solistă cât și ca membră în ansambluri de muzică de cameră.

În 2012 și-a început studiile superioare la Guildhall School of Music and Drama, unde a beneficiat de o bursă oferită de această facultate pe parcursul anilor de studiu. Aici a fost îndrumată de Caroline Palmer. După ce a absolvit cu titlul Bachelor of Music with Honours, Ana a continuat spre a doua etapă a educației sale, la S Houston State University, unde a fost îndrumată de Josu De Solaun.

Participările sale la masterclassuri și lecții private i-au extins universul artistic. A primit îndrumarea unor iluștrii pianiști, printre care Valentin Gheorghiu, Ronan O’Hora, Katya Apekisheva, Emile Naumoff, Pamela Lidiard.

Cariera sa concertistică s-a desfășurat în atât în România, în locuri precum Ateneul Român, Sala Dalles din București, Muzeul Șuțu din București, Muzeul de Artă din Constanța, dar și internațional, la Guildhall School of Music Concert Hall și Saint Mary-at-Hill Church în Londra, la Ambasada României din Copenhaga și la SHSU Concert Hall în Texas.

 Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile. Nici acest eveniment  nu a fost prezentat în limba maghiară.

Lasati un comentariu