Se primesc și astfel de manuale la Carei la început de an școlar

• publicat la: 16 septembrie 2021
Se primesc și astfel de manuale la Carei la început de an școlar

Luni, 13 septembrie 2021, a început  noul an școlar. Potrivit  unui comunicat la Instituției Prefectului Satu Mare, părinții nu au avut voie să fie alături de copiii lor  în această zi importantă. Motivații se găsesc mereu când e vorba de dărâmarea legăturilor afective, familiale, a tot ce ține de unitate familială. Pentru marile adunări de partid nu se impun restricții și nici pentru manifestările de zeci de mii de oameni la festivaluri cu muzică străină.

Unele școli au optat pentru deschidere festivă în curtea școlii cum a fost cazul Liceului Teoretic iar altele, pe clase, fiecare clasă beneficiind de vizita conducerii.

Elevii primesc la fiecare început de an manuale pentru fiecare materie  în parte. Aceasta e povestea oficială. Pentru că practic, unii elevi nu au primit toate manualele iar  alții au primit unele în stare avansată de deteriorare.

La Liceul Teoretic au fost primite manuale chiar fără copertă sau în starea din prima imagine.

La Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu, elevii sunt nevoiți să își facă xerox după manuale tehnice vechi sau să își cumpere unele noi, cei care își permit.

În stare bună sunt manualele de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu dar nici aici nu sunt suficiente cele primite. La cultura tehnică nu sunt manuale deoarece programele școlare s-au schimbat începând cu anul 2016( la clasa a IX-a), 2017 ( clasa a X-a) și 2018 ( clasa a XI-a și a XII-a). Ultimele manuale pe care le are școala sunt din 2006 și nu mai corespund. Nu toți elevii au posibilități financiare pentru a achiziționa un pachet cu 3 manuale pentru modulele de specialitate. Acesta costă între 120-140 lei.

Există clase de gimnaziu unde s-au primit…2 manuale noi.

La nivelul municipiului Carei, problema lipsei manualelor la început de an școlar  nu este una nouă. Nu doar că nu există suficiente manuale dar nici cele existente  nu sunt în stare decentă.

Vă reamintim că în muncipiul Carei, pentru anul școlar ce tocmai a început, nu au fost aprobate clase cu predare în limba română pentru meseriile de ospătar și vânzător comercial, existând 3 astfel de clase doar cu predare în limba maghiară.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu