Secretarul de stat Hegedus Csilla a respins de două ori avizul pentru amplasarea bustului lui Avram Iancu la Sibiu

• publicat la: 28 septembrie 2021
Secretarul de stat Hegedus Csilla a respins de două ori avizul pentru amplasarea bustului lui Avram Iancu la Sibiu

Pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Culturii condus de Kelemen Hunor, Hegedus Csilla a respins de două ori amplasarea bustului lui Avram Iancu la Sibiu cu motivatia stupefiantă că bustul lui Avram Iancu nu are expresie artistică!

In aceeasi perioada însă, un parc din Sibiu a primit denumirea Petofi Sandor, care a fost legat de Sibiu doar prin faptul că, în primăvara anului 1849, a fost prezent cateva zile în această urbe, în calitate de adjunct al generalului Iosif Bem, comandantul armatei revolutionare maghiare, care a atacat si a cucerit orașul.

In 2014,  Ministerul Culturii a fost controlat de UDMR, prin ministrul Kelemen Hunor, presedintele formatiunii etnice maghiare, si prin secretarul de stat Hegedus Csilla, care a detinut ulterior si portofoliul de ministru pentru o perioadă scurtă. De abia în anul 2018, când ministru al Culturii era George Ivașcu (PSD), a fost obtinut avizul pentru conceptie artistică si bustul lui Avram Iancu a putut fi instalat de Centenarul Marii Uniri. Până atunci, bustul marelui nostru erou național a asteptat, vreme de cinci ani, învelit într-un lințoliu alb, în holul Bibliotecii ASTRA din Sibiu. Acum este amplasat în curtea unității militare ,,Nicolae Bălcescu,, departe de orice privire a oricărui civil, știut fiind că în unitățile militare nu intră oricine.

Cu acești reprezentanți ai ONG ului UDMR au făcut alianță toate partidele aflate la guvernare în ultimii 30 de ani. Astfel de persoane sunt cooptate la guvernare în România pentru a reprezenta cică poporul român. Chiar nu mai există partide care să reprezinte poporul român?

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu