Teatrul de Nord deschide stagiunea 2021 – 2022

• publicat la: 1 septembrie 2021
Teatrul de Nord deschide stagiunea 2021 – 2022

Trupa Mihai Raicu a Teatrului de Nord revine la programul cu care și-a obișnuit spectatorii de-a lungul timpului. Cu dorința ca cea de-a 53-a stagiune să marcheze revenirea la normalitate, invităm publicul să ne bucurăm împreună de minunata lume a artei spectacolului în casa lui.

Afișul stagiunii 2021 – 2022 anunță 9 premiere, gândite să ofere experiențe cât mai interesante și variate publicului de toate vârstele și trupei, precum și 16 spectacole în reluare.

Titlurile premierelor destinate publicului matur: „Aplauze pentru Lena” de Valentin Nicolau, regia Andrei Mihalache; „Di a log”, un spectacol cine-teatral de Radu Botar și Mălina Andrei; „Bolero” de José Rivera, regia Andreea Vulpe; „Triumful adevărului” de Peca Ștefan, regia Ovidiu Caița și spectacolul după textul câștigător al concursului de dramaturgie Focus Drama, cofinanțat de Consiliul Județean Satu Mare, în regia lui Tudor Dreve.

Pentru copii, dar și pentru întreaga familie, se pregătesc spectacolele:  „Pisicile” de Andreea Radu, după „Pisicile aristocrate”, regia Oana Leahu; „Albă ca Zăpada”, după Frații Grimm, regia Andrei Mihalache; „Momo” de Michael Ende, regia Diana Dragoș.

Din producțiile care au avut deja premiera se vor relua: „Bacantele (fără mască)”, regia Dragoș Alexandru Mușoiu; „Metamorfoze”, spectacol concert pus la cale de Fără Zahăr; „Cu susul în jos”, regia Delia Gavlițchi; „Un spectacol improvizat”; „Pasiunea lui Narcisse Mondoux”, regia Cristian Ioan; „De la Km.0″, regia Ándi Gherghe„De ce are Iepurașul urechile lungi sau Iepurașul și Omul din Lună”, regia Diana Dragoș; „Bani din cer”, regia Daniel Vulcu; „Legea celui mai puternic”, regia Catinca Drăgănescu; „Rețeta perfecțiunii în foarte mulți pași care nu duc nicăieri”, un spectacol de Andrea Gavriliu; „Tără(z)boi”, regia Ovidiu Caița; „Cină cu proști”, regia Daniel Vulcu; „Desculț în parc”, regia Laura Moldovan; „Almost, Maine”, regia Theo Marton; „Iluzii”, regia Cristian Ban; „Ivan Turbincă”, regia Daniel Vulcu.

Administrația Fondului Cultural Național va sprijini financiar implementarea proiectului de educație prin cultură T.E.aM.A, ai cărui beneficiari vor fi copiii și tinerii din ciclurile de studiu primar, gimnazial și liceal din zone cu acces limitat la cultură. Proiectul presupune realizarea a trei ateliere de dramaturgie cu copii din Negrești Oaș, Carei și Pomi, în urma cărora vor rezulta trei piese ce vor fi montate într-un spectacol pentru elevii de liceu și două spectacole lectură pentru elevii din ciclurile primar și gimnazial, de către personalul artistic al Trupei Mihai Raicu. Spectacolele vor putea fi vizionate în luna noiembrie la Teatrul de Nord, urmând să beneficieze și de un circuit în școlile partenere în proiect. Proiectul T.E.aM.A. (Teatru.Eduațional.aspecteMarginale.Aposteriori) se desfășoară în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare și Direcția Generală de Asistența Socială și Protecția Copilului Satu Mare.

Sâmbătă 25 și duminică 26 septembrie 2021, vor avea loc ZILELE PORȚILOR DESCHISE, cu tururi ghidate, ateliere de improvizație, repetiții deschise și multe alte surprize. La spectacolele programate în aceste zile intrarea este gratuită pentru toți spectatorii care își achiziționează în această perioadă abonamente.

Începând din această săptămână au fost puse în vânzare abonamentele pentru stagiunea 2021-2022.

Puteți găsi toate informațiile de care aveți nevoie accesând site-ul teatrului (https://www.teatruldenord.ro/), pagina de facebook (teatrul.denord), sau la Agenția Teatrală din strada Horea nr. 6, telefon: 0261712106 sau 0786538580 | e-mail: agentie.teatruldenord@gmail.com.

Lasati un comentariu