A pornit spre Carei Ștafeta Veteranilor traseul galben

• publicat la: 9 octombrie 2021
A pornit spre Carei Ștafeta Veteranilor traseul galben
.
“Prin foc, prin spăgi, prin glonţi, prin fum,
Prin mii de baionete,
Urcăm, luptăm… iată-ne-acum
Sus, sus, la parapete.” – Peneş Curcanul
.
Așa au început, astăzi, voluntarii din Făgăraș, traseul galben al Stafetei Veteranilor.
Astăzi, ștafeta galbenă și-a început itinerariul din kilometrul 0 al infanteriei, de la Centrul de Perfecționare Infanterie „Constantin Brâncoveanu”.
Indiferent de condițiile meteo, voluntarii nostri din Făgăraș, motivați de sacrificiul eroilor care s-au jertfit pentru țară, poartă ștafeta galbenă către Cincu…spre Carei.
Asaltată și atacată de nenumărate ori, cetatea Făgărașului, nu a fost cucerită niciodată, din 1500 și până la mijlocul secolului al XIX-lea fiind identificate 15 asedii ale cetăţii.
Ținem stindardul sus și ducem tradiția mai departe!
Cu România în gând, inima și suflet, și îndrumați de cuvintele domnitorului Constantin Brâncoveanu “Stați tare, bărbătește, dragii mei”, demonstrăm că moștenirea noastră cea mai de preț, România, este în siguranță si va fi mereu, căci suntem educați în spiritul Invictus.
Go Invictus!
.
Marian Ilie
.
Ștafeta Veteranilor, care însumează aproximativ 3800 de kilometri, a luat startul vineri, 1 octombrie, pe traseul albastru, din fața Mausoleului Eroilor din Mărășești.
Ștafeta Veteranilor se va finaliza în data de 25 Octombrie 2021, de Ziua Armatei României, la Monumentul Ostașului Român de la Carei.
Participanții poartă în alergare Drapelul Național, din respect pentru înaintașii noștri, din recunoștință pentru veteranii de război, dar și pentru cei plecați dintre noi, a căror lecție de patriotism stă scrisă în inima fiecăruia. Se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm și rememorează imaginea străbunicilor şi bunicilor noștri care au luptat pentru această ţară.
.

Lasati un comentariu