ASTRA, Despărțământul Aurel Coza Carei a depus jerbe de flori la mormintele eroilor. VIDEO

• publicat la: 24 octombrie 2021
ASTRA, Despărțământul Aurel Coza Carei a depus jerbe de flori la  mormintele eroilor. VIDEO

Potrivit tradiției, ASTRA, Despărțământul Aurel Coza Carei a luat parte la comemorarea eroilor înmormântați la Ianculești, Marna și Carei, la parastasul de pomenire săvârșit  în ajun de Ziua Armatei.

An de an, în ajunul sărbătorii Ziua Armatei și a aniversării eliberării orașului Carei de sub ocupația hortystă, Asociațiunea ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei depune jerbe de flori și aprinde lumânări la mormintele ostașilor care s-au jertfit pe altarul patriei.

Jertfa lor supremă a asigurat generațiilor următoare o țară.  Alese mulțumiri preacucernicilor părinți Gheorghe Sorian din Ianculești și Călin Pop din Marna precum și comunităților locale care au răspuns ca de fiecare dată Prezent la comemorările eroilor.

Duminică, la ora 17,00, la fel ca  și sâmbătă, la Carei, pe poarta de intrare a cimitirului central spre mormintele eroilor erau 2 lacăte, accesul fiind astfel blocat. La mormintele eroilor se putea ajunge doar dacă se făcea un ocol al cimitirului spre  o altă intrare.

Am aprins la fiecare mormânt comun candele pentru sufletele celor ce-și dorm somnul de veci în mormintele comune de la Carei. Batalioanele române au trecut Carpații pentru a veni în ajutorul fraților lor  aflați sub ocupație hortystă, pentru a elibera pământul românesc. Mulți dintre ostașii Armatei Române au rămas aici, sub glia românească din nord-vestul țării.

Avem o datorie de onoare de a cinsti memoria lor, de a întreține vie amintirea jertfel lor și de a păzi mai departe neamul și țara noastră.

Eroii nu mai au nevoi, eroii ne mai au pe noi!

GALERIE FOTO

Daniela Ciută,

președinte ASTRA,  Despărțământul Aurel Coza Carei

.

.

.

.

Lasati un comentariu