Instituția Prefectului Satu Mare dezinformează ca să nu spunem că minte cu nerușinare!

• publicat la: 25 octombrie 2021
Instituția Prefectului Satu Mare dezinformează ca să nu spunem că minte cu nerușinare!

La Instituția Prefectului Satu Mare nu verifică nimeni ce se postează pe pagina oficială? Nu există niciun istoric sau angajat informat care să le atragă atenția că se fac  de râs? Directorul de Cancelarie este Robert Kovacs de la Carei, fiul primarului evazionist. Știu că au venit la noi în oraș prin anii 80 dar de atunci au avut suficient timp la dispoziție pentru a citi istoria locului, pentru a se documenta și a nu scrie prăpăstii de genul…,,municipiul Carei, simbolul eliberării integrale a teritoriului naţional de sub ocupația nazistă acum 77 de ani,,! 

Orașul Carei a fost DOAR sub ocupație HORTYSTĂ între septembrie 1940 și octombrie 1944.

Noi, cei care locuim de generații în Carei protestăm împotriva minciunilor promovate de Prefectura Satu Mare!

În calitate de președinte a filialei Carei a Asociației românilor expulzați și refugiați în 1940 solicit respectarea istoriei locale, promovarea doar a realităților susținute cu documente oficiale ce se pot găsi în arhivele naționale.

Familiile de români au suferit destul în cei 4 ani de ocupație hortystă și protestează împotriva minciunilor promovate chiar de Prefectura Satu Mare! Încă mai există supraviețuitori ai acelor vremuri în care atrocitățile împotriva românilor erau la ordinea  zilei.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu