Întregirea Drapelului Național la Carei de Ziua Armatei Române

• publicat la: 20 octombrie 2021
Întregirea Drapelului Național la Carei de Ziua Armatei Române

La Carei se va reîntregi Drapelul Național în data de 25 Octombrie, Ziua Armatei, prin sosirea celor trei brațe ale Ștafetei Veteranilor – Invictus.

De această dată administrația locală actuală nu va mai putea interzice acțiunea așa cum s-a interzis amplasarea pe domeniul public a unui catarg cu tricolor românesc la inițiativa ASTRA, Despărțământul  ,,Aurel Coza,, Carei. La Monumentul Ostașului Român din Carei până și catargele care apar doar în zi de sărbătoare sunt mobile, adică se demontează după ceremonii.

Voluntarii Invictus au ajuns azi și la colegiul militar din Câmpulung Moldovenesc! Au predat simbolic ștafeta, dar în realitate au predat responsabilitatea de a îndeplini scopul acestui demers – întregirea Drapelului Național, la Carei, de Ziua Armatei României.

Ștafeta Veteranilor face parte din seria de manifestări premergătoare aniversării Zilei Armatei României. Evenimentul este organizat de militarii Invictus și se desfășoară pe trei trasee, însumând o distanță de 3800 de kilometri. Traseul albastru a început din fața Mausoleului Eroilor de la Mărășești, traseul galben a avut linia de start în Făgăraș, iar traseul roșu a început din Chișinău.

Pe data de 25 octombrie, cele trei ștafete, care simbolizează culorile Drapelului Național, se unesc în fața Monumentului Ostașului Român de la Carei.
Ștafeta Veteranilor este despre muncă în echipă, spirit de camaraderie, devotament, perseverență și spirit de învingător.
Aceste valori se regăsesc și în elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” care se vor alătura demersului voluntarilor Invictus, manifestând respect față de eroii neamului. Prin această activitate, participanții speră să contribuie la educarea generației tinere în spiritul dragostei de țară și al respectului față de veterani.
.
Careiul așteaptă Ștafeta Veteranilor!

Lasati un comentariu