Județul Satu Mare la coada clasamentului privind promovabilitatea la concursul pentru directori de școli

• publicat la: 16 octombrie 2021
Județul Satu Mare la coada clasamentului privind promovabilitatea la concursul pentru directori de școli

Cele mai slabe rezultate la concursul din 15 octombrie pentru directori de școală s-au obţinut în judeţele Mehedinţi (44%), Călăraşi (45,1%) şi Satu Mare (50,3%). Nu degeaba  nu a vrut niciun candidat sătmărean să își facă cunoscut numele în lista aprobată de Inspectoratul Școlar  județean.

Judeţele cu cele mai bune rezultate sunt Cluj (93%), Sălaj (81%) şi Mureş (78%).

Promovabilitatea la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat  este de 65,8%, a anunţat ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

În județul Satu Mare nu avem doar candidați de director slab pregătiți ci ne confruntăm și cu discriminare crasă în ce privește accesul la învățământ în limba maternă.

În municipiul Carei au fost aprobate pentru acest an școlar 3 clase de meserii cu specializarea ospătar-vânzător comercial dar toate sunt cu predare în limba maghiară. Elevii români nu au acces la studiul acestor meserii în limba lor maternă și limba oficială din România.

Niciun politician și niciun parlamentar sătmărean nu a luat atitudine pentru situația de la Carei unde copiii românilor  nu au acces la clase cu predare în limba română pentru meseria de ospătar.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu