Lacăt pe poarta de intrare din cimitirul central din Carei ce duce la mormintele eroilor

• publicat la: 24 octombrie 2021
Lacăt pe poarta de intrare din cimitirul central din Carei ce duce la mormintele eroilor

Sâmbătă, în jurul orei 16,00, cei care doreau să meargă la mormintele eroilor din cimitirul central au avut surpriza de a găsi intrarea de pe strada Tireamului închisă cu 2 lacăte. Singurul anunț postat era unul în limba maghiară privitor la purtarea măștii.

Cei care nu sunt careieni, nu cunosc  decât limba română și vin la mormintele strămoșilor lor  cu ocazia Zilei Armatei sunt puși într-o  situație ingrată.

Municipiul Carei a fost mereu renumit  pentru  curățenia și rondurile de flori deosebite dar mai ales pentru ospitalitatea locuitorilor. Am ajuns acum în situația de a bloca accesul aparținătorilor celor îngropați în acest cimitir fără voia lor.

Ostașii români care  își dorm somnul de veci în Carei, care au luptat pentru eliberarea Careiului de sub ocupația hortystă, nu au dreptul la vizite din partea celor dragi?

Nici până azi, duminică, 24 octombrie 2021, ora 10,50, nu există un anunț oficial din partea Prefecturii Satu Mare sau a Primăriei Carei privind programul pentru ziua de 25 octombrie, Ziua Armatei și Ziua Eliberării orașului Carei. Doar Divizia 4 Gemina din Cluj Napoca și-a anunțat prezența la carei pe 25 octiombrie ora 15,00.

Glorie eternă ostașilor români!

Eroii nu mai au nevoi,

Eroii ne mai au pe noi!

Buletin de Carei

Lasati un comentariu