Reabilitarea și modernizarea Grădiniței nr.3 Carei. Preșcolarii s-au mutat la Liceul Iuliu Maniu

• publicat la: 5 octombrie 2021
Reabilitarea și modernizarea Grădiniței nr.3 Carei. Preșcolarii s-au mutat la Liceul Iuliu Maniu
La finalul lunii trecute, a început reabilitarea și modernizarea Grădiniței nr.3 din municipiul Carei, prin intermediul unui proiect în valoare de 4,74 milioane lei, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional.
”Copiii care au frecventat această grădiniță au trebuit să fie mutați la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu. Cer înțelegere din partea părinților pentru acest inconvenient. Noi am încercat să creăm condiții corepunzătoare și le promitem că până în primăvară vom amenaja o curte și un loc de joacă pentru cei mici. Sper ca în cursul anului viitor vom reuși să finalizăm proiectul de reabilitarea și extinderea acestei grădinițe, prin proiectul finanțat din fonduri europene. Continuăm să modernizăm instituțiile de învățământ preșcolar. În prezent, este în lucru extinderea creșei, prin care vom dubla capacitatea acesteia. De asemenea, avem promisiuni că anul viitor începem construcția unei noi creșe, care va fi amplasată pe drumul Tireamului”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
În cadrul lucrărilor, se va desființa un corp de construcție, iar grădinița se va extinde cu un corp nou de clădire cu două etaje. În construcția existentă se vor reamanaja spațiile interioare pentru funcționarea unei grupe cu program prelungit. În noul corp cu două etaje, pe nivelurile superioare se propune amanejarea spațiilor pentru patru grupe, iar la parter se va realiza o sală multifuncțională și o zonă administrativă. De asemenea, se va realiza un nou loc de joacă pentru cei mici. Prin proiect, se va realiza reabilitarea termică a construcției actuale, schimbarea învelitorii și refacerea finisajelor interioare. De asemenea, grădinița va fi dotată cu mobilier adecvat și echipamentele necesare funcționării sale. În urma modernizării, Grădinița nr.3 va avea o capacitate pentru 132 de copii. Termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare și modernizare este aprilie 2023.
Fațada clădirii va rămâne neschimbată, nu se va interveni asupra ei.

Lasati un comentariu