Vor să fie directori de școli dar să nu știe nimeni de ei

• publicat la: 3 octombrie 2021
Vor să fie directori de școli dar să nu știe  nimeni de ei

În județul Satu Mare niciun candidat pentru postul de director sau director adjunct de școală nu a fost suficient de curajos pentru a-și face public numele. Toată lista candidaților este codificată. 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a publicat lista candidaţilor înscrişi la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct din şcolile judeţului, dar profesorii şi părinţii interesaţi de subiect nu pot afla din document informații deoarece niciun candidat nu a fost de acord să își facă cunoscut numele.

Candidații pentru postul de director sunt identificaţi printr-un cod unic. Metodologia de concurs prevede posibilitatea anonimizării datelor personale pentru candidaţi, la cererea acestora. Deci NICIUNUL dintre candidații sătmăreni nu a dorit să își facă cunoscut numele deși candidează pentru un post de director de școală nu pentru vreun serviciu secret.

S-au înscris  un număr de 167 de candidați dintre care 4 au fost respinși după depunerea dosarului.

Spre deosebire de județul Satu Mare, există județe unde lista candidaților  pentru postul de director de școală cuprinde și persoane curajoase, care nu se sfiesc să își facă cunoscut  numele, județele Bihor sau Iași de exemplu.

Proba scrisă se va desfăşura pe 15 octombrie, iar în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie va avea loc etapa de interviu.

Regulamentul concursului prevede că profesorii nu aleg şcoala pe care vor să o conducă decât după ce promovează proba scrisă a concursului. Dacă iau cel puţin nota 7 la acest examen, se pot înscrie la proba interviului în grădiniţa sau şcoala pe care vor să o conducă.

Metodologia aprobată de Ministerul Educaţiei prevede că anonimizarea poate fi făcută şi la publicarea rezultatelor. Vom avea parte așadar de mister total în ce privește numele directorilor de școli deși  salariul pe care îl vor încasa provine din bani publici?!

Buletin de Carei

 

https://www.buletindecarei.ro/2021/09/concurs-pentru-posturile-de-directori-din-judetul-satu-mare-impartirea-pe-criterii-etnice.html

Lasati un comentariu