Ziua Armatei marcată anost la Carei. VIDEO

• publicat la: 26 octombrie 2021
Ziua Armatei marcată anost la Carei. VIDEO

Luni, 25 octombrie 2021, a avut loc la Carei cea mai anostă și modestă ceremonie dedicată Zilei Armatei și zilei eliberării orașului. Mai preocupați de politică decât de această dată importantă din istoria poporului român, oficialitățile de la București au ignorat ceremoniile de pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român de la Carei.

Ministrul Apărării din România nu a fost alături de militari la Ziua Armatei marcată la Carei. E drept că manifestările au avut loc în aer liber și nu au adunat 5 mii de participanți.

Programul a fost anunțat de Divizia 4 Gemina nu și de Instituția Prefectului Satu Mare sau Primăria Carei, de parcă nu s-ar fi dorit informarea populației și implicit participarea ei la  ceremonii.

GALERIE FOTO

Programul a început la ora 15,00 cu trecerea în revistă a puținilor militari aliniați și răsfirați pentru a umple platoul, a continuat cu intonarea Imnului de Stat și cu un serviciu religios oficiat de către PS Episcopul Iustin și Timotei Sătmăreanul. La parastasul ridicat în memoria eroilor români căzuți în luptele de eliberare de  la Carei au participat doar gradați ai Armatei Române și primarul Kovacs, prefectul și președintele Consiliului Județean alegând să stea deoparte.

Președintele României nu s-a mai deplasat până la Carei în acest an dar a trimis o coroană de flori pentru care s-a adus un suport special, diferit de celelalte aliniate pe monumentul simbol al eliberării patriei.

S-a întreținut și în acest an atmosfera de delimitare a autorităților  prezente de asociații civice, partide și cetățeni.

Programul depunerii de coroane a fost moderat doar  pentru autoritățile prezente nu și pentru…,,ceilalți,,.

Autoritățile OMIT faptul că eroii  s-au JERTFIT pentru TOȚI ROMÂNII nu doar pentru cei ajunși pe funcții înalte, demnitarii de acum ai unui stat care nu se știe cât mai este de național.

Ostașii Armatei Române au luptat  pentru eliberarea românilor din teritoriile ocupate de hortyști în 1940, pentru eliberarea românilor de rând pentru că trădătorii și oportuniștii au găsit mereu calea întru bunăstarea lor.

După depunerile de coroane din partea mai marilor zilei a urmat sosirea Ștafetei Veteranilor Invictus, predarea drapelului în semn simbolic primarului municipiului Carei, Kovacs Eugen.
.

.

Nimeni nu a rostit vreo alocuțiune. A urmat apoi defilarea Detașamentului de onoare, constituit din militari ai Batalionului 811 Infanterie „Dej” . Fanfara  Militară a fost a comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. În timpul defilării au survolat deasupra orașului  avioane de vânătoare Mig Lance-R și elicoptere PUMA, din dotarea Forțelor Aeriene Române.

Cetățenii veniți să asiste la scurta ceremonie de Ziua Armatei și ziua eliberării orașului Carei au fost ținuți la distanță de un cordon de militari, existând un spațiu tampon între ei și militarii aliniați în fața Monumentului Ostașului Român.

Abia după încheierea tuturor manifestărilor, asociațiile  și partidele au avut  voie să depună coroane de flori. Singurii care au venit cu steaguri tricolore la Monumentul Ostașului Român de la Carei a fost grupul Diaspora Europeană care s-a deplasat  apoi și la mormintele eroilor români pentru a depune o jerbă de flori.

Respect și veșnică pomenire pentru jertfa de sânge a ostașilor români căzuți în luptele crâncene de la Carei!

Glorie eternă eroilor români!

Buletin de Carei

.

.

.

.

Lasati un comentariu