Bancnota de 20 de lei se lansează de Ziua Națională

• publicat la: 25 noiembrie 2021
Bancnota de 20 de lei se lansează de Ziua Națională

De 1 Decembrie, Ziua Națională, va fi pusă în circulație de către Banca Națională a României (BNR) prima bancnotă pe care este prezentată o personalitate feminină, Ecaterina Teodoroiu. Bancnota, în valoare de 20 de lei, va fi prezentată publicului vineri, 26 octombrie, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Bancnota este imprimată pe suport de polimer, în tehnică mixtă plană/în relief, cu dimensiuni de 136 x 77 mm și culoare predominant verde oliv. Pe aversul bancnotei se regăsește portretul Ecaterinei Teodoroiu, anii în care a trăit și un element floral format din brândușe.

În plan secund e reprezentată o insignă a Asociației Cercetașii României. Pe reversul bancnotei vom regăsi o imagine a Maosoleului de la Mărășești, o reprezentare înaripate de le Medalia Victoriei și o floare de crin.

Potrivit comunicatului de presă transmis de BNR, punerea în circulație a bancnotei se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași şi Timiș ale Băncii Naţionale a României. Totodată, de Ziua Națională a României se va lansa o replică a primei bancnote de 20 de lei emisă de BNR în anul 1881. Tirajul este de 30 de mii de bucăți, iar prețul de vânzare este de 100 de lei.

Lasati un comentariu