Căpușele PSD, PNL, USR, UDMR sunt preocupate doar de istoria evreilor nu și de atrocitățile săvârșite împotriva românilor în 1940 din Transilvania de Nord

• publicat la: 5 noiembrie 2021
Căpușele PSD, PNL, USR, UDMR sunt preocupate doar de istoria evreilor  nu și de atrocitățile săvârșite împotriva românilor în 1940 din Transilvania de Nord
.
Pe agenda Guvernului României pentru ședința din 8 noiembrie 2021 se află și propunerea legislativă privind unele măsuri pentru studierea istoriei evreilor și a Holocaustului, inițiată de domnul deputat FCER Silviu Vexler împreună cu un grup de parlamentari PSD, PNL, USR, UDMR, Minorități (Plx.461/2021).
Cu alte cuvinte, politicienii români de la PSD, PNL și USR nu au considerat de cuviință să introducă o propunere privind studiul istoriei românilor măcar din perioada 1940-1944 când atrocitățile la adresa lor au fost de neimaginat. Cu ce sunt  mai prejos românii decât alte etnii?
De ce românii sunt desconsiderați de acești parlamentari ai statului român, parlamentari care consideră că alte etnii merită mai multă considerație decât românii?
.
Spintecarea femeilor însărcinate și apoi masacrarea pruncului nenăscut, aruncarea în gropi cu var a românilor încă vii după maltratările suferite, spânzurarea celor care nu vroiau să renunțe la identitatea românescă sunt doar unele din multele atrocități, barbarisme comise.
Despre acest subiect se dorește păstrarea unei tăceri suspecte având  în vedere că sunt episoade din istoria recentă. Statul maghiar nu a plătit niciodată despăgubiri de război familiilor de români care au avut de suferit  în timpul ocupației hortyste.
Partide cu denumire ,,națională,, sau social democrat au dorit schimbarea Legii Învățământului prin introducerea disciplinei obligatorii ”Istoria Evreilor. Holocaustul” la licee și școli profesionale.
DE CE NU și istoria românilor?
Politicienii sătmăreni mereu prezenți pe sticlă tac suspect când vine vorba de schimbarea Legii Învățământului. Cei mai vocali sunt Cristescu de la PSD și Cozma de la PNL care nu suflă nicio vorbă despre interzicerea dreptului la învățământ în limba maternă pentru elevii români din Carei care vor să devină ospătari sau vânzători comerciali sau tapițeri.
Niciunul dintre ei nu a servit comemorarea românilor expulzați în 1940 din zona Carei după instaurarea ocupației hortyste! Nu suntem în an electoral.
Dar votează introducerea istoriei evreilor. A nu se interpreta greșit. Nu avem nimic cu faptul de a se studia și istoria evreilor dar DE CE NU și a românilor?
Manualele de istorie sunt  o bătaie de joc la adresa poporului român. Despre acest subiect de ce  nu vorbesc la posturile TV politicienii vocali, mai ales cei din județele care au avut de suferit în urma aplicării Dictatului de la Viena și a instaurării ocupației hortyste?
Partidele beneficiază de saci de bani din buzunarele românilor iar ei calcă în picioare tocmai poporul român!
Cât de nemernic și de trădător  poți să fii ca să nu ții deloc la neamul tău, la istoria neamului din care faci parte?
Cred cu tărie că este nevoie să le oferim copiilor noștri șansa de a învăța să fie toleranți, pentru a nu repeta tragediile trecutului,, afirmă Mara Calista, deputat PNL de Neamț.
Cât de ignorantă este această Mara Calista, de lipsită de orice urmă de umanitate la adresa românilor ca să facă astfel de afirmații în sprijinul promovării istoriei evreilor dar nu și a românilor.
Încă mai trăiesc cei care au văzut cu ochii lor atrocitățile hortyștilor din toamna anului 1940! Chiar nu vă este rușine să ignorați suferințele românilor din Transilvania de Nord?
Deja plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, propunerea legislativă privind studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului, care prevede introducerea unei discipline şcolare cu acest obiect în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional, scrie Agerpres. S-au înregistrat 270 de voturi „pentru”, opt împotrivă, 25 de abţineri, iar trei deputaţi nu au votat. Senatul este for decizional în acest caz.
Plătim din banii noștri parlamentari care nu doar că sunt ignoranți dar  nici măcar nu sunt interesați de a pune  pe băncile elevilor manuale de istorie care să cuprindă ISTORIA ROMÂNILOR! 
Dumnezeu să vă judece pentru că din partea noastră nu aveți decât DISPREȚ total!
.
Găsiți mai jos câteva dintre  episoadele din 1940 în care românii au fost masacrați, umiliți sau expulzați.
https://www.art-emis.ro/istorie/dictatul-de-la-viena-confesiuni-2
.
https://adevarul.ro/locale/botosani/cum-i-au-macelarit-soldatii-unguri-civilii-romani-transilvania-1940-copii-sfartecati-femei-violate-gravide-taiate-baionetele-capete-retezate-1_554cb526cfbe376e35fbb732/index.html
.
https://www.activenews.ro/cultura-istorie/81-de-ani-de-la-Masacrul-de-la-Ip.-157-de-romani-au-fost-EXECUTATI-salbatic-de-localnicii-maghiari-si-hoarda-lui-Horthy.-13-spre-14-septembrie-1940.-VIDEO-66710
.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu