Sfințirea sediului nou al Protopopiatului Ortodox Carei

• publicat la: 3 noiembrie 2021
Sfințirea sediului nou al Protopopiatului Ortodox Carei

Conferința preoțească de toamnă cu preoții din Protopopiatul Ortodox Român Carei a avut loc la data de 2 noiembrie 2021 în biserica Sf.Arhangheli Mihail și Gavriil.  Cu acest prilej a avut loc și inaugurarea noului sediu protopopesc de pe strada Doina.

Ridicat inițial ca  și Centru de asistență socială– început în baza A.C. nr. 30/02.04.2003 și reconfirmate cu A.C 14/23.02.2012, s-a optat în final pentru transformarea lui în sediu nou protopopesc, în imediata apropiere al celui existent.

Au participat cei doi ierarhi ai Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, informează Trinitas TV.

PS Iustin Sigheteanul a oferit Ordinul omagial Iustinian Arhiepiscopul celor doi preoţi care s-au implicat în amenjarea noului sediu al Protopopiatului Carei: fostul protopop Marian Crainic şi actualul protopop Florian Mocan.

Sediul fostului protopopiat, aflat în imediata vecinătate a celui inaugurat ieri, este o clădire  monument istoric, cod SM-II-m-B-05284, construită între anii 1887-1890. Clădirea nu a beneficiat de lucrări de reabilitare așa că a ajuns în stare avansată de degradare. Pe clădire se află o placă memorială Ignatiu Borza, preot militar, profesor  la Liceul Vasile Lucaciu și primul protopop ortodox al Careiului.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu