Sfințirea Troiței „Rugă pentru România” ridicată de familia acad.Marius Porumb

• publicat la: 28 noiembrie 2021
Sfințirea Troiței „Rugă pentru România” ridicată de familia acad.Marius Porumb

Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, a fost sfințită la Câlnic troița monumentală „Rugă pentru România”, ridicată, în cinstea Zilei Naționale a României, ca ofrandă adusă comunei de către familia Zoe și Marius Porumb.

Un sobor de preoți în frunte cu IPSS ANDREI Mitropolitul Clujului, a săvârșit slujba de binecuvântare și sfințirea Troiței „Rugă pentru România”. Înaltă de 5 m, troița a fost amplasată în centrul comunei Câlnic alături de un catarg cu drapel tricolor, de 10 m înălțime. O asistență numeroasă a luat parte la importantul moment. A fost prezent primarul comunei, Lucian Tiberiu Bodea, alți primari din localitățile învecinate, academicieni, profesori universitari, asociații cultural patriotice, directori de instituții, români patrioți.

Au rostit alocuțiuni academician Marius Porumb, primarul Bodea, prof.Teodor Ardelean, director al Bibliotecii Județene Petre Dulfu din Baia Mare și alți oaspeți.

Respect și considerație pentru tot ceea ce clădesc cu migală academician Marius Porumb și artistul plastic Zoe Vida Porumb!

La Mulți Ani România!

Daniela Ciută

 

 

Lasati un comentariu