Spectacol în bătaie de joc de Ziua Națională la Carei. Doar 100 de români vor avea voie să participe

• publicat la: 24 noiembrie 2021
Spectacol în bătaie de joc de Ziua Națională la Carei. Doar 100 de români vor avea voie să participe
.
De Ziua Națională a României, românii din Carei sunt din nou batjocura conducerii exclusiv UDMR a orașului. Doar 100 de români vor avea voie să participe la spectacolul folcloric cu tematică identitară datorită restricțiilor impuse. Pentru că sala teatrului nu are nici 300 de locuri iar condiția impusă  este de ocupare a doar 30% din capacitatea sălii.
S-a optat intenționat pentru manifestare în interior  și nu în aer liber așa cum procedează orașele din alte județe. La Baia Mare, în județul vecin, Ansamblul folcloric Transilvania organizează de la ora 14,oo în data de 1 decembrie, concert extraordinar în colaborare cu Primăria și Consiliu Județean.
În județul Maramureș nu se aplică restricții de Ziua Națională….doar în județul Satu Mare unde  nu sunt români la conducere.
Bine că avantajele financiare oferite de statul român sunt bine primite de conducătorii fără sentimente românești. Organizatorul de la Carei a spectacolului pentru Ziua Națională este Centrul cultural din subordinea primăriei Carei, director Szucs Jozsef. Până și tricolorul e drămuit pe afișul evenimentului.
Din program nu face parte niciun interpret dinafara județului, niciun ansamblu renumit așa cum se procedează la manifestările identitare ale minoritarilor din Carei.
.
Comunicat
Miercuri, 1 Decembrie 2021, de la ora 17.00, la Teatrul Municipal Carei va avea loc, cu ocazia Zilei Naționale a României spectacolul festiv Noi suntem români. În cadrul evenimentului vor evolua Ansamblul vocal-instrumental Ceatăra de la Clubul Copiilor Carei, grupa de dansatori adulți din Carei și Satu Mare, Ansamblul Vasile Lucaciu din Lucăceni, Ansamblul Ceatăra al Centrului Cultural Carei, iar invitată specială va fi interpreta Ana Holdiș Pop.
    Deși evenimentul se vrea a fi o sărbătoare a tuturor românilor, restricțiile de sănătate publică în vigoare, în această perioadă impun organizarea evenimentului la 30 % din capacitatea sălii, adică 100 de locuri. Accesul în incintă este permis doar pe baza certificatului digital COVID 19, care va fi scanat la intrare! Deținătorii de certificat verde, care doresc să participe la eveniment sunt așteptați la biroul Centrului Cultural Carei (în zilele lucrătoare, orele 9-17) pentru a intra în posesia unor bilete gratuite, în limita locurilor disponibile.
Intrarea se va face în ordinea sosirii! Purtarea măștii și păstrarea distanței sunt obligatorii. Informații la telefon: 0261.865.006.
    Pentru toți cei care nu vor putea participa, precum și pentru cei care doresc să revadă, înregistrarea video a evenimentului va fi disponibilă pe canalul Youtube, începând cu 2 decembrie 2021. Linkul de acces va fi comunicată pe pagina Facebook a organizatorului:  Centrul Cultural Carei – Nagykárolyi Művelődési Központ.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Lasati un comentariu