Guvernul amână plata indemnizațiilor urmașilor românilor expulzați în 1940. Minoritarii nu sunt afectați

• publicat la: 21 decembrie 2021
Guvernul amână plata indemnizațiilor urmașilor românilor expulzați în 1940. Minoritarii nu sunt afectați

În prag de sărbătoarea  Nașterii Mântuitorului, Crăciunul, alianța PSD-PNL-UDMR aflată la guvernare, a amânat plata indemnizațiilor urmașilor românilor expulzați în 1940 de ocupanții hortyști. Legea 154 adoptată în această vară nu își va produce efectele decât din 2023.

Decizia este cuprinsă în ordonanța de urgență 130 votată la ședința de guvern din data de 17 decembrie 2021. Primul ministru Ciucă și alaiul de miniștri plătiți din contribuțiile noastre la bugetul de stat au semnat OUG 130!

Invocarea efectelor pandemiei se face doar când beneficiarii sunt români!

Pentru minoritari se găsesc mereu fonduri pentru plata indemnizațiilor mult superioare celor propuse spre acordare românilor.

Egalitatea în drepturi nu este aplicată de guvernul trădător CIUCĂ!

Vă reamintim că Legea 154 a fost adoptată în iulie 2021 abia după numeroase intervenții ale asociațiilor românilor refugiați și expulzați în 1940 pentru că o lege similară dar care se adresa urmașilor deportaților maghiari și șvabi era deja în vigoare din 2020.

SOLICITĂM Guvernului PSD-PNL-UDMR să acorde același respect tuturor cetățenilor români și nu doar minoritarilor!

Astăzi, 21 decembrie 2021, zi fatidică se pare, CEREM DREPTURI EGALE pentru toți cetățenii români care au fost  persecutați pe criterii etnice!

Urmașii românilor expulzați în 1940 au aceleași drepturi în țara lor ca și urmașii deportaților.

Dacă pentru un urmaș al deportaților minoritari se acordă 700 de lei pentru fiecare an de deportare, pentru urmașii românilor expulzați se propune 350 de lei pe an de refugiu!

Statul român este cel care plătește la ora actuală pensiile refugiaților  și expulzaților deși nu statul român i-a scos din casele lor  în 1940 ci Ungaria Hortystă. În timp ce deportații au primit despăgubiri și de la statul român și de la cel german, românii nu au primit despăgubiri de la statul maghiar pentru perioada de ocupație 1940-1944.

În județul Satu Mare au fost depuse peste 2 mii de dosare de către urmașii românilor expulzați în 1940.

Trădare sau ignoranță din partea guvernului CIUCĂ format din PSD-PNL-UDMR?

Acordați drepturi egale urmașilor românilor expulzați cu cele ale urmașilor deportaților minoritari!

Daniela Ciută,

președinte filiala Carei  Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940

 

 

Lasati un comentariu