Instituțiile publice nu sunt “zone interzise oamenilor”. Comunicatul Federației Sindicatelor Polițiștilor

• publicat la: 22 decembrie 2021
Instituțiile publice nu sunt “zone interzise oamenilor”. Comunicatul Federației Sindicatelor Polițiștilor
COMUNICAT DE PRESA
Evenimentele din data de 21.12.2021 – Palatul Parlamentului
Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:
1. Ministrul de interne al României – indiferent de cine este această persoană – nu conduce din punct de vedere operativ activitățile de menținere și restabilire a ordinii publice, ci are doar atribuții strict prevăzute legal.
2. Instituțiile publice ale României sunt finanțate din “banii cetatenilor”.
In aceste condiții, instituțiile publice nu sunt “zone interzise oamenilor”, ci pot fi vizitate în condițiile legii și ale altor acte normative.
In aceleași condiții sunt accesibile cetatenilor și ariile împrejmuitoare (curți, grădini s.a.).
3. Conform imaginilor și datelor furnizate public de mass-media a rezultat ca la data de 21.12.2021 grupuri de oameni au pătruns in curtea Palatului Parlamentului, dar nu și in Palat, ușile de acces in clădire nefiind forțate sau vandalizate.
4. Federația respinge orice acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, de distrugere sau de încălcare a normelor firești de conviețuire.
5. Federatia afirmă: cercetarea evenimentelor respective și concluziile in cauza revin – potrivit atribuțiilor pe care le au conform legislației in vigoare – organelor parchetului desemnate in cauza respectiva, allte comentarii, păreri, etc. neavând valoare juridică formalizată, ci doar caracter de opinie.
Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România aduce aceste clarificări din respect pentru Poporul Român și fata de Drepturile și Libertățile fundamentale ale cetatenilor.
.
Director de comunicare și purtător de cuvânt al FSDPR
Comisar-sef de politie Christian CIOCAN
Tel.: 0757.123456

Lasati un comentariu