Mesajul de An Nou al Asociației românilor expulzați și refugiați, filiala Carei

• publicat la: 31 decembrie 2021
Mesajul de An Nou al Asociației românilor expulzați și refugiați, filiala Carei

Conducerea Asociaţiei românilor refugiaţi şi expulzaţi din 1940 în urma Dictatului de la Viena, filiala Carei,  aduce alese mulţumiri tuturor membrilor săi, susținătorilor şi colaboratorilor care au sprijinit fiecare activitate din cursul acestui an, Asociațiilor  Unirea 2009, Grai Străbun, Asociația Națională a cavalerilor de CLIO și Glasul.info.

Am marcat și în acest an data de tragică amintire care a fost 30 august 1940, data la care s-au cedat teritorii românești Ungariei hortyste prin înțelegeri între politicieni care au ignorat poporul român.

https://www.buletindecarei.ro/2021/08/romanii-au-comemorat-la-carei-victimele-dictatului-de-la-viena-marsul-recunostintei.html

Am avut bucuria de a primit în acest an vestea bună a acordării de indemnizații urmașilor românilor expulzați din casele lor  în 1940, prin Legea  154. Bucuria a fost de scurtă durată pentru că după o muncă asiduă de luni de zile pentru întocmirea dosarelor pentru depunerea la Casele Județene de Pensii am primit vestea sistării plăților.

Niște guvernanți la fel de depărtați de popor ca cei din 1940 au lovit din nou tocmai în românii expulzați în 1940 din casele lor și au aprobat Ordonanța de Urgență 130 din 17 decembrie 2021 prin care se amână plata indemnizațiilor urmașilor celor refugiați.

Suntem creștini și nu le dorim acelor guvernanți ce ocupă acum, vremelnic, Palatul Victoria, să simtă pe pielea lor ce au simțit părinții și bunicii noștri dar le transmitem că vom reacționa. Atât pe cale juridică cât și prin protest. Nu vom mai ceda nimic din drepturile noastre. Dacă conducătorii statului nu au fost capabili să pretindă despăgubiri de război de la statul vecin care ne-a expulzat în 1940 atunci să asigure urmașilor românilor expulzați indemnizații la fel cum asigură și minoritarilor din România, patria noastră.

Mulţumim bunului Dumnezeu pentru puterea primită de a continua acțiunile noastre și urăm conducătorilor țării mai multă înțelepciune și mai multă dragoste față de poporul român, față de neamul românesc.

Dorim refugiaţilor din 1940 care mai sunt în viaţă să aibă parte de multă sănătate, de bucurii alături de cei dragi lor şi de viaţă liniştită!

Urăm tuturor La Mulţi Ani! și un An Nou plin de sănătate şi viaţă liniştită!

.

Conducerea  Asociaţiei foştilor refugiaţi şi expulzaţi din 1940 în urma Dictatului de la Viena, filiala Carei

 

Lasati un comentariu