Români din România discriminați de monstruoasa alianță PSD-PNL-UDMR

• publicat la: 20 decembrie 2021
Români din România discriminați de monstruoasa alianță PSD-PNL-UDMR

Monstruoasa alianță PSD-PNL-UDMR a semnat din nou un act antiromânesc! Este vorba de OUG 130 din 17.12.2021. Pentru urmașii românilor expulzați în 1940 din casele lor nu se găsesc fonduri până la 1 ianuarie 2023 ci doar pentru urmașții deportaților șvabi sau maghiari.

Românii expulzați de Ungaria hortystă în anul 1940 sunt abandonați pentru a doua oară de guvernul român. De această dată, de coaliția PSD-PNL-UDMR! Nemernicii cocoțați pe scaune de demnitari ai statului român își bat joc și tratează discriminatoriu românii în țara lor! Dacă pentru deportații șvabi și maghiari se acordă  700 de lei pentru fiecare an de deportare, pentru românii expulzați se acordă abia 350 lei pentru fiecare an! Românii sunt tratați și acum ca pe vremea imperiilor cotropitoare adică ca  și cetățeni de rang inferior!

Urmașii românilor expulzați în 1940 au adunat luni de zile actele necesare întocmirii dosarului pentru depunerea la Casele Județene de Pensii aferente  adresei de domiciliu pentru ca acum să li se amâne plata indemnizațiilor. Doar românilor!

Adică pentru deportații svabi și maghiari se găsesc fonduri suficiente  pentru plata indemnizațiilor urmașilor încă din 2020 dar pentru români se amână plata indemnizațiilor cu 1 an adică de la 1 ianuarie 2023.

Ordonanța de urgență nr.130 a Guvernului României a fost semnată de prim-ministru și de toți miniștri la data de 17 decembrie 2021. Sunteți mândri de isprava voastră împotriva urmașilor românilor expulzați sau a celor uciși de ocupanții hortyști în perioada 1940-1944?

.

Daniela Ciută,

președinte filiala Carei  Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940

Lasati un comentariu