Urările ASTRA Despărțământul ,,Aurel Coza,, Carei

• publicat la: 30 decembrie 2021
Urările ASTRA Despărțământul ,,Aurel Coza,, Carei

A mai trecut un an. Anul 2022 bate la ușă plin de energie. Nu am scăpat nici în anul 2021 de restricțiile de tot felul dar nu am abandonat activitatea asociațiunii constituite pentru păstrarea identității noastre românești.

Prețuire și considerație din partea ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei   pentru toți cei care ați fost alături de noi: membrii, simpatizanți, colaboratori, susținători. Alese mulțumiri asociațiilor cu care am colaborat de-a lungul anului.

Niciun efort nu este prea mare când e vorba de neamul tău, de păstrarea tradiţiilor şi valorilor culturale naţionale. Avem o zestre deosebită pe care trebuie să o transmitem intactă  generaţiilor tinere deci trebuie  păzită cu sfinţenie.

Am ajuns în acest an 2021 la cea de-a 160-a aniversare a existenței acestei minunate construcții cultural patriotice care este ASTRA. Vivat, Crescat, Floreat, ASTRA!

Nu am uitat nici în acest an de aniversările și comemorările personalităților noastre culturale.

Vom continua și în anul care vine demersurile pentru aflarea mormântului membrului ASTRA care a fost  vicarul Romulus Marchiș, luptător pentru drepturile românilor din acest colț de țară și conducătorul delegației românilor careieni la Marea Unire de la Alba Iulia din 1918.

Solicitarea ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei de amplasare a unui catarg cu drapel românesc la Carei este refuzată de consilierii UDMR în condițiile în care nu au fost solicitate fonduri de la bugetul local.

Cu voia  lui Dumnezeu am reușit să asigurăm continuitate Festivalului de Datini și Obiceiuri de Crăciun, aflat în acest an la cea de-a VIII-a ediție. Nu am uitat nici de eroii care s-au jertfit pentru eliberarea acestui colt de țară românescă în 1944. Am marcat și Ziua Națională chiar dacă am avut parte de jigniri și insulte pentru că am ridicat steagurile tricolore.

Ne propunem și pentru anul 2022 continuarea activităţilor culturale. Vă invităm să  ne fiţi alături.

Vă dorim un AN NOU plin de realizări, multă sănătate şi spor în toate!

LA MULŢI ANI 2022!

Conducerea Despărţământului ASTRA ,,Aurel Coza,, Carei

Lasati un comentariu