Au început înscrierile pentru concursul de directori de școli. Nu toate posturile vacante sunt pentru români

• publicat la: 19 ianuarie 2022
Au început înscrierile pentru concursul de directori de școli. Nu toate posturile vacante sunt pentru români

Astăzi încep înscrierile pentru concursul de directori și directori adjuncți din   unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Inspectoratul Școlar județean a afișat  lista cu posturile vacante.

La Carei sunt vacante posturile de director de la Liceul Teoretic, Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu și Iuliu Maniu, de la Grădinița cu program prelungit nr.1 și 3 precum și posturile de director adjunct  de la Școala Vasile Lucaciu, Liceul Iuliu Maniu și Simion Bărnuțiu. Cei care ocupă acum funcțiile de conducere au participat la examenul din cursul anului trecut dar nu au obținut nota 7, de trecere. Printre ei se numără și consilierii UDMR Gindele Emeric și Toth Eniko.

Este vacant și postul de director de la Clubul Copiilor Carei.

Potrivit celor afișate de Inspectoratul Școlar  Județean Satu Mare, doar postul de director de  la Clubul Copiilor, Liceul Tehnologic Iuliu Maniu și Grădinița nr.3 se adresează candidaților români. Posturile notate cu steluță sunt scoase la concurs pentru minoritatea maghiară sau germană.

Adică nu e doar pe competențe ci și pe etnie. În municipiul Carei a fost aprobat ani la rând un plan de școlarizare din care lipseau cu desăvârșire clasele cu predare în limba română pentru anumite meserii cum ar fi ospătar, vânzător, tapițer,etc. Deci când e vorba de drepturi egale acestea se asigură doar pentru directori nu și pentru copiii românilor.

La Liceul Teoretic Carei predomină clasele cu predare în limba română dar se dorește un director minoritar  maghiar.

Depunerea dosarelor pentru proba scrisă se va face în perioada 19-25 ianuarie 2022 iar în perioada 26-28 ianuarie va avea loc evaluarea dosarelor.

Calendarul concursului

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu