Deturnare de fonduri necercetată. Consilierii UDMR aprobă reșalonarea datoriilor de la Piața agroalimentară Carei

• publicat la: 28 ianuarie 2022
Deturnare de fonduri necercetată. Consilierii UDMR aprobă reșalonarea datoriilor de la Piața agroalimentară Carei

Primăria Carei nu face publică nici de această dată ședința CL Carei. La data de 26 ianuarie 2022 a avut loc o nouă ședință de CL care se ține ascunsă pentru a nu se afla nimic despre dezbaterile celor pe care i-am ales prin vot, consilierii municipali.

Unul dintre punctele aflate pe Ordinea de zi era un proiect inițiat de primarul evazionist Kovacs care dorea suspendarea plății ratelor de eșalonare a datoriilor de la SC Piețe Parcări SRL Carei pe o perioadă de 12 luni, de la 1 ianuarie 2022. Consilierii UDMR au fost cei care au votat in corpore dorința primarului și președintelui lor, uitând că au fost aleși pentru a reprezenta comunitatea careiană și nu interesele  unui evazionist.

Deturnarea de fonduri de la Piața agroalimentară Carei trecută sub tăcere

Despre datoriile de la SC Piețe-Parcări SRL Carei. Un an de tăcere și linșaj mediatic

Deturnare de fonduri la SC Piețe Parcări SRL Carei. ,,Opinia primarului,, ascunde situația

Din anul 2016 și până în 2019 au fost încasate de către administrația pieței careiene, de la comercianți, cu chitanță, sume reprezentând consumul de apă curentă. Aceste sume încasate nu au fost virate la operatorul de apă Apaserv SA. Datoriile  pentru care a afost acționată în instanță piața agroalimentară sunt  acum plătite de către Primăria Carei adică de careienii care contribuie la bugetul local.

De ce nu se recuperează sumele dispărute de la persoanele care se fac vinovate de încasarea lor  și nevirarea către Apaserv?

Se simte cu musca pe căciulă Primăria Carei? Are vreo legătură cu deturnarea de fonduri de la piața agroalimentară? În mod cu totul și cu totul curios, nimeni de la organele abilitate în cercetarea fraudelor economice în județul Satu Mare  nu se sesizează. Să fie așa de mare și extinsă …,,cooperarea,,?

Bine că ministrul de interne vine la tăiat de panglici la Satu Mare dar nu intervine  nici în cazul urmașilor românilor expulzați în 1940 și nici când e vorba de deturnări de fonduri via Primăria Carei.

Niciun consilier de la PSD și PNL nu a votat proiectul inițiat de primarul evazionist din Carei pentru amânarea plăților datoriilor de către piața agroalimentară.

Solicităm organelor de cercetare a fraudelor economice să își respecte atribuțiile și să oblige ca cel ce se face vinovat de deturnarea de fonduri să plătească și nu comunitatea careiană.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu